MotorLand Aragon do roku 2016

Španělský okruh MotorLand Aragon se z náhradního okruhu za maďarský BalatonRing v sezóně 2010 stal stabilním dějištěm závodů MotoGP a to až do roku 2016.

Dorna Sports, okruh MotorLand Aragon a zastupitelé Aragonu se tento týden dohodli na nové smlouvě, která zabezpečuje tomuto španělskému okruhu pořádat pravidelně závody Grand Prix až do roku 2016. 

Po úspěšné premiéře se "Circuit Alcaniz" stal vítězem prestižní ceny IRTA o nejlepší podnik světového šampionátu MotoGP za rok 2010. Byl to tedy dle sdružení soutěžících týmů nejlépe organizovaný závod celého světového šampionátu v minulém roce. Celkem 116.000 diváků navštívilo závodní víkend, závodu samotnému pak přihlíželo 70.000 platících fanoušků. 

Toto podepsání nové smlouvy je celkem logickým vyřešením problému, který momentálně tíží závodní trať Jerez de la Frontera, o kterém jsme psali v tomto článku. MotorLand Aragon by tak nahradil od roku 2012 Jerez, odpadla by kritika na čtyři uspořádané závody ve Španělsku - jely by se tak pouze tři - a vytvořil by se prostor pro další nový okruh, o čemž hovořil nedávno CEO Dorny, pan Carmelo Ezpeleta. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist