Motorku potřebujeme lépe poznat, řekl před Sepangem Redding

Belgická stáj Marc VDS loni rozhodla o svém přestupu do královské kubatury, který spojili s jezdcem Scottem Reddingem a rovněž značkou nealkoholického piva, které jim nyní dává oficiální název – Team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS. První test v rámci předsezonní přípravy tým absolvuje už příští týden v Malajsii, kde na všechny od středy 4.února čeká křest ohněm nejen co se týče tropického prostředí, ale především nové techniky a zdravotního stavu samotného jezdce.

Zatímco posádka Scotta Reddinga pracoval v Japonsku na stavbě motorky pro letošní sezonu, což je tovární specifikace Hondy RC213V, britský závodník rovněž intenzivně pracoval na své fyzické kondici. Koncem prosince totiž boural při závodu americké ploché dráhy, který se jel pod názvem Superprestigio ve Španělsku a zlomil si přitom hrudní kost.

„Zranění, které jsem si způsobil koncem loňského roku v závodu Superprestigio mělo za následek, že jsem nedokázal začít pořádně trénovat dřív než druhý týden v lednu a teprve minulý týden jsem dokázal jezdit s motorkou MX a supermoto. Mělo by to být ale všechno dobré, protože jsem po celou dobu velmi intenzivně pracoval s osobním trenérem, abych byl na test v Sepangu připraven,“ uvedl Scott Redding, který už má jeden rok zkušeností z prostředí MotoGP.
„Cílem prvního testu bude pro mě a Chrise Pike, mého šéftechnika, získat lepší cit s tovární Hondou RC213V, takže se hned nebudeme honit za nejrychlejšími časy. Potřebujeme motorku víc poznat, jaké změny v nastavení mají vliv na její chování, abychom v momentě, kdy je před závody málo času a nastane nějaký problém, věděli, kterým směrem se vydat. Pokud se nám to podaří už v prvním testu, můžeme se pak soustředit na snížení ztráty na nejlepší až tam koncem února přijedeme podruhé.“
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist