MotoGP ve Valencii zatím beze změn, tvrdí Ezpeleta

Druhá vlna koronavirové nákazy zvyšuje denní počty nově infikovaných také ve Španělsku a jednotlivé regiony začínají na měnící se situaci reagovat. Už příští týden jede ve Valencii mistrovství světa silničních motocyklů Velkou cenu Evropy a o týden později pak Velkou cenu Valencie. Momentálně je ve Valencii nařízen noční zákaz vycházení, což by komplikovat situaci MotoGP nemělo, ale problém může být, pokud by došlo na uzavření hranic jednotlivých regionů, k čemuž má rovněž dojít.

Nyní vše pokračuje podle plánu, alespoň to tak vidí šéf Dorny Carmelo Ezpeleta, který tento týden uvedl: „V této chvíli se pro nás nic nemění. Opatření ve Španělsku nemají na naši situaci vliv. Nová opatření zahrnují například zákaz vycházení v nočním období od 23 hodin do 6 hodin ráno s hodinou flexibility pro každý region. My pracujeme během závodů a pokud je omezení pohybu po dvaadvacáté hodině, na nás to nemá žádný dopad.“

„Teď můžeme pokračovat. V každém případě jsme v úzkém kontaktu s příslušnými úřady a nyní nemáme jakékoliv informace naznačující změny,“
dodal Ezpeleta, který nyní pracuje nad kalendářem pro sezonu 2021. Zatím se ale čeká na zveřejnění termínů závodů formule 1, aby nedocházelo ke kolizím termínů závodů.

AKTUALIZACE – Situace v Portugalsku s ohledem na narůstající počty pozitivních případů testování na COVID-19 vyvolalo reakci příslušných vládních orgánů, jenž nyní přehodnocují všechny akce na půdě Portugalska. Po závodu formule 1 bylo mezi členy týmů na čtrnáct pozitivních případů a proto je poslední podnik MS silničních motocyklů v Portimau (22.listopadu) vážně ohrožen.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Freddy_X přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist