MotoGP v srpnu zamíří na jih Anglie do Silverstonu

Kdo se těšil na zajímavé a napínavé závodění na členité trati Donington Parku musí se spokojit pouze s mistrovstvím světa superbiků, protože MotoGP do severozápadního Leicestershiru koncem srpna letošního roku nepřijede. Vše je jinak a pořadatelem Velké ceny Velké Británie je znovu okruh na jihu Anglie v Silverstone.

Dlouho se spekulovalo o neshodách mezi držitelem práv na pořádání britské Grand Prix společností Circuit of Wales a vedením okruhu v Donington Parku, které muselo provést zásadní úpravy okruhu a neměli v plánu do toho investovat jen čistě své peníze. Začátkem týdne pak Donington Park oznámil, že motocyklové závody mistrovství světa prototypů neuspořádá.

Toho využil Silverstone a je znovu jedním z mála míst na mapě, kde v jednom roce pořádají jak závody formule 1, tak závody MotoGP. Patrick Allen z vedení okruhu na toto téma blíže uvedl: „Za poslední roky se tu odvedla spousta práce, aby měli fanoušci MotoGP vše, co na Silverstonu potřebují a bylo skličující přijít loni na podzim o její pořádání. Závodění na dvou, stejně jako na čtyřech kolech má na Silverstonu dlouhou a bohatou historii a jsem velmi potěšen vám oznámit, že v roce 2015 uspořádáme závody formule 1 a MotoGP.“

Stavba nového okruhu Circuit of Wales ještě ani nezačala. V roce 2015 ji tedy zastoupí Silverstone a jak to bude v roce 2016 uvidíme, protože aby se tam příští rok závodilo, tak to by museli skutečně zabrat jak se patří. V dnešní komplikované době to rozhodně není nijak zvlášť snadný projekt.
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist