MotoGP: Třída 125 ccm se do konce roku 2014 nebude měnit

S utvořením nové kubatury Moto2 se - místo stávajících dvěstěpadesátek - hovoří i o současném statutu stopětadvacítek. Ty by se ale minimálně do konce roku 2014 měnit neměly, to znamená ještě dalších 5 let.

Po vzniku Moto2 místo třídy 250-tek se celkem pochopitelně naskýtají otázky, jaký bude další "vývoj" stopětadvacítek. Hypotetická kubatura "Moto3", to bylo také jedno téma na tiskové konferenci v Madonna di Campiglio, na které toto téma vysvětlil boss Dorny, Carmelo Ezpeleta.


"Stopětadvacítky jsou zdravé a tato kategorie má svou opodstatněnost jako první krok do světa závodů světového šampionátu. Pokud ale přijde jejich čas, tak budou potřeba jednání se všemi zainteresovanými a pak se bude muset hledat řešení", řekl mimo jiné Carmelo Ezpeleta a dále dodal: "To znamená, že do konce roku 2014, jak je domluveno s FIM, IRTA a MSMA, se nebudou stopětadvacítky měnit. i když některé země už k tomuto kroku sáhly." 


V Japonsku už například pojede letos nová třída "J-GP3", tedy místo stávajících stopětadvacítek, kde se společně utkají dvoutaktní motocykly o obsahu 125ccm se čtyřtaktními stroji o obsahu 250 ccm.  A na startu budou třeba projekty Moriwaki, KTM (rakouská továrna bude zastoupena jejich japonskou dceřinou společností) a TSR. 

Takže se naskýtá celkem logická otázka, kdy se to celé přesune také do světa Grand prix? 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist