MotoGP: Roční pauza pro Simone Corsiho?

Vícemistr světa 2008 ve stopětadvacítkách, Ital Simone Corsi, stojí možná před roční pauzou ve své závodní činnosti.

V loňském roce prožil ex-vícemistr světa kubatury do 125 ccm, Simone Corsi, nepříliš povedenou sezónu. Ačkoliv byl teoreticky před prvním závodem pasován na jednoho z kandidátů na titul, tak tomu začátek sezóny 2009 ve španělském týmu Jack&Jones od Sita Ponse vůbec neodpovídal. Získal v 6 závodech pouhé 4 body. Teprve po odchodu do italského týmu Fontana se jeho výsledky zlepšily, a Corsi se mohl pochlubit i dvěma podiovými umístěními (2. v Doningtonu, 3. v Indianapolis), což znamenalo v konečném pořadí 11. místo v tabulce MS. Na 5ti násobného vítěze závodů Grand Prix to ale bylo hodně málo. 


V letošním roce je sice ve startovní listině stopětadvacítek uvedeno jméno Simone Corsiho ve staronovém týmu Fontana Racing, ale samotný Corsi chce jet raději novou kubaturu Moto2. Má stále ještě naději na druhé místo vedle svého krajana Pasiniho v týmu JiR manažéra Gianluca Montirona. 

Druhou možností, kterou momentálně management Corsiho řeší, je startovat ve stáji SpeedUp Luca Boscoscura. Zde by sice měli jet jezdci Gabor Talmacsiho a Andrea Iannone, ale po odchodu továrny Aprilie z projektu Moto2 chybí ex-továrnímu týmu Gilery peníze a pokud je Corsi přinese, tak nic není nemožného.

Tou třetí možností je pak jet stopětadvacítky v oficiálním továrním týmu Bainet Derbi jako třetí pilot. 

"Spíše to ale vypadá na roční pauzu bez závodů, neboť čas neúprosně běží" říká v rozhovoru pro italská média Simone Corsi. 

Jen pro doplnění, Simone Corsi, který jezdil většinou závody stopětadvacítek, tak v roce 2005 absolvoval s Aprilií šampionát dvěstěpadesátek v týmu MS Aprilia Corse a skončil na 14. místě celkově.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist