MotoGP - přestupový kolotoč se pomalu roztáčí

Nejvíce rušno je momentálně okolo Jorge Lorenza a jeho možného odchodu k Hondě. Ale jasno není ani u Daniho Pedrosy. Vše kolem v následujících řádcích.

Nejdříve snad k aktuálnímu zdravotnímu stavu Jorge Lorenza. Ačkoliv se bohužel potvrdily všechny rozsahy jeho zranění, které utrpěl při kvalifikaci na závod v Laguna Seca, tak Mallorčan rozhodně pojede Grand Prix Německa na Sachsenringu a to i za cenu použití utišujích medikamentů.


Ve španělském tisku se nyní hodně spekuluje, co bude s Lorenzem v roce 2010. Jedna z variant a není zas tak úplně nelogická, je dokonce ta, že Jorge Lorenzo sice pojede tovární Hondu, ovšem v samostatném týmu MoviStar Telefonica. Jak je jistě známo, tato telekomunikační multifirma se stáhla ze světa MotoGP po odchodu Sete Gibernaua.

A zde je ještě jedna celkem zajímavá myšlenka, kdy radio "Onda Cero" chtělo vědět od Dani Pedrosy, zda v případě, že by Lorenzo jel ve stejném týmu (tedy v Repsol Honda), jak by to bylo se "zdí" v garáži?
 
Odpověď byla jednoznačná: "Tato zeď byla u týmu Fiat Yamaha postavená na přání Rossiho, čili nepředpokládám, že by Jorge něco takového chtěl", odpověděl bez problémů vítěz z Laguna Secy Dani Pedrosa. 


Otázka je nyní ale úplně jiná? Kde vlastně pojede Pedrosa v roce 2010! Španělský jezdec totiž podepsal vloni smlouvu s Hondou až v říjnu... a i nyní takticky vyčkává! "Začali jsme s Danim jednat, abychom vůbec věděli, co vlastně chce. Možná že chce zůstat, my mu ale musíme dát k dispozici lepší motorku, abychom ho přesvědčili? říká manažér HRC Shuhei Nakamoto na portále motorcyclenews


Ovšem kromě Pedrosy není také vůbec jisté, zda zůstane v továrním týmu jeho dosavadní kolega Andrea Dovizioso. Ten se totiž musí hodně zlepšit, pokud by mu měla být prodloužena smlouva.


Ale  vraťme se nazpět k Lorenzovi. Zůstane nebo půjde! U Yamahy má aktuálně ten nejlepší motocykl, ale také nejsilnějšího týmového kolegu (Rossiho). A ten právě nedávno řekl, že pojede ještě další roky motocyklové závody - pokud to půjde, tak snad až do roku 2013 - a že svou motocyklovou kariéru ukončí u Yamahy. 


A sám Rossi říká: "Slyšel jsem několik "zaručených zpráv" a je mi jasné, že Lorenzovo rozhodnutí bude velmi těžké. Honda je Honda, ale Yamaha je nyní hodně silná. Bude to pro něho velké a zásadní rozhodnutí, pokud se rozhodne, že jde pryč", řekl na toto téma vedoucí jezdec šampionátu. 


Jedno je jisté, Lorenzo totiž původně počítal s tím, že Rossi bude závodit ještě do roku 2010 a pak ukončí svou kariéru, a nyní je situace úplně jiná. K celé situaci říká jeden bossů Yamahy Masao Furusawa: "Víme, jakou nabídku dostal Lorenzo od Hondy, to ale neznamená že naši nabídku zvedneme, abychom Lorenza za každou cenu udrželi. Pokud Lorenzo chce jít, tak prosím.", tolik tento manažér Yamaha v Gazzetta dello Sport.

A tak se můžeme dočkat i hodně překvapivých zvratů a přestupů. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (41x):



TOPlist