MotoGP: Od roku 2012 pojedou litrové motocykly

FIM dnes rozhodla definitivně: v královské třídě MotoGP se budou od roku 2012 používat maximálně čtyřválcové motocykly o obsahu do 1000 ccm a s vrtáním do 81 mm.

Jak dnes oznámila FIM, tak od roku 2012 budou v královské třídě MotoGP startovat motocykly o obsahu do 1000 ccm, které smějí mít maximálně 4 válce a vrtání do 81 mm. 

Toto jednání se dnes konalo v Ženevě, kde na společné poradě bylo diskutováno o budoucnosti královské kubatury MotoGP. Jednání se konalo za účasti zástupců FIM, Dorny a MSMA.
 

"Takto stanovené hranice dávají ode dneška všem továrnám možnost připravit se s dodatečným předstihem na rok 2012 a už ode dneška začít svou novou práci" řekl šéf FIM,  Vitto Ippolito a dále mimo jiné dodal: "Začátkem příštího roku budou všem sdělena přesná pravidla. Ovšem toto je základ! 2012 bude prvním rokem nové kapitoly MotoGP."


Carmelo Ezpeleta, šéf Dorny, uvítal tato nová pravidla slovy: "Je to velmi důležité rozhodnutí. Tím jsme stanovili základní charakteristiku motorů. Mezi dneškem a začátkem sezóny 2010 budou oznámeny další dvě důležitá pravidla, která jasně stanoví zbývající specifikace této nové kubatury". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist