MotoGP: Montiron a Schwantz společně se Suzuki do MS 2011?

Legenda Suzuki Kevin Schwantz a ex-šéf JIR Luca Montiron plánují společně vstup satelitního týmu Suzuki do MotoGP v roce 2011. Ale předtím ještě pojede stáj JIR v příštím roce kubaturu Moto2.

Dřívější šéf týmu JiR-MotoGP, Luca Montiron, který v roce 2008 ještě vedl stáj Scot-Honda s Andreou Doviziosem, pohřbil své plány o privátním týmu Aprilia do superbiků a povede tým JIR v kubatuře Moto2. JIR znamená Japan Italy Racing, a jako jezdec bude číslem "1" Ital Mattia Pasini, pátý jezdec tabulky MS dvěstěpadesátek. A jelikož je v tomto zainteresován i americký ex-mistr světa třídy 500 ccm Kevin Schwantz, tak druhým jezdcem by měl být americký teenager JD Beach, který vyhrál v roce 2008 Red-Bull-Rookies-Cup. 


Ale pojďme ještě trochu dopředu a sice do roku 2011. Myšlenka leasingových motorů s vlastním šasím pro privátní týmy MotoGP našla odezvu a jako jeden z prvních se přihlásili ke slovu Luca Montiron a Kevin Schwantz s tím, že by v roce 2011 vytvořili společný tým. Šasí bude postaveno v Japonsku (Moriwaki?) a motory by pocházely od Suzuki.


"Dívám se už do roku 2011 a na MotoGP. Plán je společně pracovat s Kevinem a vytvořit vlastní projekt", říká Montiron, který má jistě hodně zkušeností s působením vlastní firmy JiR (Japan Italy Racing), kdy kromě jiného měl týmy Camel a Konica Minolta v MotoGP. V tomto roce tento italský manažér vedl v seriálu "Superstock 1000 Cup" tým Aprilia. Původní varianta satelitního týmu Aprilia v superbicích už z jeho strany tedy padla. 

Italský manažér se zabývá vstupem do MotoGP velmi vážně a zdá se, že se dohodl i s Kevinem Schwantzem, tedy mužem s legendárním číslem "34". Ten svou celou kariéru jezdil na Suzuki a ještě nyní je s touto továrnou spojen jako její reprezentant a kromě jiného také vede bývalý šampion "Kevin Schwantz Suzuki Riderschool" v USA. "Velmi rádi budeme společně něco dělat a vše ostatní je nyní otázka právě probíhající diskuze. Projekt se Suzuki je možností, jak najít nazpět cestu do MotoGP. V Japonsku jsem měl možnost jednat s lidmi z Top-managementu od Suzuki a také se stejnou reklamní agenturou, kterou jsem měl s týmem  Konica Minolta jako sponzora", řekl dále Montiron na téma projektu satelitního týmu Suzuki.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist