MotoGP: Grand Prix Maďarska potvrzena

Zřejmě nic nestojí v cestě tomu, aby se na BalatoRingu jela v září Grand Prix Maďarska silničních motocyklů.

Maďarská Grand Prix 2010 se bude konat v plánovaném termínu. Po loňském roce, kdy se premiéra bohužel nekonala, zřejmě nic nestojí v cestě, aby se nejrychlejší motocykly s nejlepšími světovými jezdci předvedli na BalatonRingu. Je to možné i díky silnějšmu financování od "Magyar Fejlesztési Bank". 

 
Smlouva s Dornou je na 5 roků a celý BalatonRing bude stát okolo 90 milionů Euro. Závodní trať bude dlouhá 4.200 metrů a bude mít kapacitu 80.000 diváků. 

Termín pro rok 2010 MotoGP Grand Prix Maďarska je 19. září. V červnu proběhne kolaudace ze strany FIM Grand Prix a IRTA, aby bylo v případě nutnosti - což se ale neočekává - zařadit náhradní závod Grand Prix, a sice ve Španělsku nově postavený  Motorland Aragon. 


V souvislosti s novým okruhem se opět otevřela i otázka vlastního maďarského týmu v seriálu MotoGP. Ačkoliv stáj BalatonRing v lońském roce začala v sedle tovární Aprilie s hlavní domácí hvězdou, ex-mistrem světa Gaborem Talmacsim, tak později za tento tým jezdil třeba i španělský pilot Aleix Espargaro a dále Maďar Balazs Nemeth. Druhý maďarský tým pana Totha měl velké finanční potíže viz známý případ Itala Mattia Pasiniho. 

A tým BalatonRing, původně přihlášený do Moto2, svou přihlášku kvůli nedostatku financí zase stáhl. Nyní se opět na scéně objevil a pojede pod starým názvem BalatonRing se dvěma jezdci Balazsem Nemethem a Imrem Tothem. Ovšem né všechny závody Grand Prix, nýbrž pouze některé závody kubatury Moto2 na divokou kartu. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist