MotoGP- aneb co přineslo posledních 168 hodin

Nejen testy nováčků MotoGP byly hlavním tématem uplynulého týdne v královské kubatuře.

Grand Prix České republiky - 15. srpna 2010.

 

Důvodem k navrácení "Cardion AB Grand Prix České republiky" do původního termínu jsou následující testy na Masarykově okruhu a tím vznikl problém, jak dopravit včas kontejnery s materiálem do USA, kde by se už následující víkend jela Grand Prix Indianapolis.

11/04: Losail (Qatar)
25/04: Motegi (Japonsko)
02/05: Jerez (Španělsko)
23/05: Le Mans (Francie)
06/06: Mugello (Itálie)
20/06: Silverstone (Velká Británie)
26/06: Assen (Holandsko)
04/07: Barcellona (Španělsko)
18/07: Sachsenring (Německo)
25/07: Laguna Seca (USA)
15/08: Brno (Česká republika)
29/08: Indianapolis (USA)
05/09: Misano (San Marino)
19/09: Balaton (Maďarsko)
10/10: Sepang (Malajsie)
17/10: Phillip Island (Austrálie)
31/10: Estoril (Portugalsko)
07/11: Valencia (Španělsko)


Jorge Lorenzo byl úspěšně operován


 
Operace levé klíční kosti vícemistra světa MotoGP dopadla výborně, když mu při ní byla odstraněna titanová destička. Jednalo se o 4 roky staré zranění při závodě dvěstěpadesátek v Barceloně 2005 po kolizi s Alexem de Angelisem. Tehdy si Lorenzo zlomil "kličku" nadvakráte a při zimních testech ve Valencii ještě jednou.

Alvaro Bautista testoval v Estorilu 


Společně s vítězem 8 hodinovky v Suzuce a testovacím jezdcem Nobu Aokim absolvoval Alvaro Bautista třídenní testy v Estorilu. A celkem v nich ujel 212 kol. V závěru se dostal Bautista na čas 1:38.5 (nejrychlejší kolo v závodě zajel Dani Pedrosa s Repsol Hondou časem 1:36,937), ačkoliv bylo velmi chladné počasí a na trati minimální grip. 

Hiro Aoyama bude testovat před Vánocemi v Sepangu



Zatímco při testech ve Valencii použil tým Interwetten Honda strukturu týmu Scot a Hiro jezdil na "Talmově" Hondě, tak nový motocykl Honda RC212V bude mít mistr světa dvěstěpadesátek k dispozici na testech HRC v Sepangu od 21. do 23. prosince. 

Hector Barbera bude testovat v Jerezu



Samozřejmě že dodatečných testů "'rookies' kubatury MotoGP využije i Asparův tým Ducati. Jezdec týmu Jorge Martineze, Hector Barbera, pojede motocykl "GP9" v Jerezu ve dnech 26. až 28. listopadu.  

Alex de Angelis se stále nevzdává



Ačkoliv zažil fiasko s týmem Scot Honda a ani možnost druhého motocyklu ve stáji LCR jezdci ze San Marina nevyšla, tak Alex de Angelis mluví i nadále o několika možnostech. 

Ovšem realita je trochu jiná: "Je mi to hodně líto, že to se Scot Hondou a Ciranem Mularonim nevyšlo. Přitom to vypadalo hodně nadějně, a my jsme měli celý "balíček" už pohromadě. Ovšem i nadále mám jednu nebo dvě možnosti, jak zůstat v MS a ve třídě MotoGP. Ale v současné době nesmím z toho vůbec nic prozradit. Jinak jsem také v kontaktu s některými týmy Moto2 a to by byla druhá varianta", říká 25-letý jezdec, osmý muž letošního šampionátu královské třídy MotoGP.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist