MotoGP: 5. února 2013 vše pokračuje

Od 1. prosince platí v kubatuře MotoGP absolutní zákaz testování, který končí 1. února. V kubaturách Moto2 a Moto3 se naopak i v tomto období testovat může, ovšem od 12. listopadu po testech IRTA ve Valencii pouze na tratích, které nejsou zařazeny v kalendáři GP. Proto se většina testů nižších kubatur odehrává na okruzích v Albacete a v Almerii.

Příští oficiální testování MotoGP se koná 5. až 7. února 2013 v Sepangu/Malajsie, kde se pojede i 26. až 28. února. Na rozdíl od uplynulé sezony se asijského testování zúčastní všechny týmy a piloti MotoGP, tedy i s CRT.
Týmy CRT měly vloni v rámci ušetření nákladů vlastní testování v Jerezu, letos je ale do Sepangu přihlášeno všech 24 pilotů královské kubatury, tedy včetně obou Čechů Karla Abrahama (Cardion - ART/Aprilia) a Lukáše Peška (Ioda - Suter/BMW).

Třetí a poslední test MotoGP před novou sezonou 2013 se pak koná od 15. do 17. března na španělském okruhu Jerez de la Frontera. Ten je generální zkouškou před GP-Kataru 7. dubna.
Účastníci Moto2/Moto3-GP mají následující testovací program: Od 12. do 14. února je na programu Valencia, od 19. do 21. února všechny čeká Jerez, a konečně od 11. do 13. března ještě jednou Jerez, kde se také koná evropská závodní premiéra Grand Prix 5. května 2013. A zde samozřejmě nebude chybět se svým novým motocyklem Kalex-KTM týmu Redox RW Racing GP ani český jezdec Jakub Kornfeil.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist