MotoGP 2014: V plánu jsou Argentina a Brazílie

Dle Carmela Ezpelety bude GP Argentiny určitě v kalendáři 2014, s promotérem GP Brazilie se momentálně vedou jednání a možné je i Rusko, ovšem to až v roce 2015.

Kalendář MotoGP 2014 by se mohl rozrůst na 19 závodů. Vedle Argentiny totiž připadá v úvahu i Brazílie, čímž by se zaplnil hodně důležitý jihoamerický motocyklový trh. CEO Dorny Carmelo Ezpeleta potvrdil v rámci prezentace Ducati v Itálii, že přes vzniklé problémy se GP Argentiny v roce 2014 uksuteční. 

Už řadu měsíců se diskutuje o premiéře na novém okruhu "Autodromo de Rio Hondo", kde se mělo závodit už v dubnu tohoto roku. Problém ale vznikl poté, co argentinská vláda znárodnila firmu Repsol YPF, tedy dceřinou společnost stejnojmenné španělské firmy: "Argentina se určitě v roce 2014 pojede", řekl pro MCN Ezpeleta.
Je dále velmi pravděpodobné, že se pojede i GP Brazílie na nové okruhu v Rio de Janeiro: "Ano jednáme o kalendáři 2014 a připravujeme i rok 2015. Vedeme rozhovory i s Ruskem, zde se nabízí nové možnosti. Možná, že se pojede celkem 19 závodů GP, Argentina bude definitivně v kalendáři a Brazílie snad", řekl dále Ezpeleta, který dále potvrdil, že by z kalendáře MotoGP vypadl jeden ze španělských závodů, tedy střídavě.

Naposled se v Argentině konal závod MotoGP 1999, v Brazílii v sezoně 2004. Co se týká Ruska, tak by to neměl být okruh Moscow Raceway, ten zůstane i nadále vyhražen superbikovému šampionátu, nýbrž nová trať v Soči, tedy na břehu Černého moře.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist