MotoGP: 20 let WROOM

Týmová představení Ferrari a Ducati v Madonna di Campiglio jsou už tradicí. A i samotní jezdci mají tuto akci velmi rádi a užívají si tyto dny na sněhu.

Už je tomu 20 let, co začaly Marlboro a Ferrari, představovat společně svůj tým Formule "1"  včetně jezdců, a to vždy v první polovině měsíce ledna v italském lyžařském středisku Madonna di Campiglio. 

Toto lyžařské středisko Madonna di Campiglio leží v Dolomitech (nejvyšší vrcholek je vysoký 2500 metrů). A pro známou společensko-reklamní akci se vžil název "WROOOM". 

Zde se už setkali legendy Formule "1" jako Alboreto, Alesi, Berger nebo Schumacher, či motocykloví jezdci, kteří byli sponzorováni firmou Marlboro: Cadalora, Capirossi a třeba Biaggi.

Před šesti lety se tento event "WROOM" rozšířil o prezentaci motocyklového týmu Malboro-Ducati. 

Od tohoto okamžiku příjíždí do Dolomit všichni tovární jezdci Ducati: třeba Capirossi, Gibernau, později Stoner, Melandri a nyní také Hayden.


Po dvou neúspěšných pokusech o obhájení titulu mistra světa v letech 2008 a 2009 má tovární jezdec Marlboro-Ducati Casey Stoner (24) - na snímku s týmovým manažérem Guareschim - jediný cíl: získat titul mistra světa nazpět! 

"Poprvé, od té doby co jsem u Ducati, nemusím v zimě léčit žádné zranění. Navíc jsem měl možnost testovat novou Ducati GP10 už v listopadu a je hodně silná", řekl při týmovém představení v Madonna di Campiglio ex-mistr světa Casey Stoner a dodal: "Po mnoha lékařských vyšetřeních během posledního léta se cítím nejlépe za poslední tři roky". 

Po odchodu týmového manažéra Livia Suppa k týmu Repsol-Honda si jeho funkce rozdělili ex-testovací jezdec Vitto Guareschi a Alessandro Cicognani (z marketingového oddělení Ducati): "Livio zůstane pořád můj přítel", říká jasně Stoner. 


"Jsem zde s Marlboro a s Ducati sice už počtvrté, ale tolik sněhu jsem ještě neviděl. A nyní už mi lyžování dělá i radost. Sjezdovky jsou ve skvělém stavu", řekl mimo jiné při představování týmu 27-násobný vítěz závodů Grand prix (2x - 125, 5x - 250 a 20x - MotoGP) Casey Stoner. 


Ex-mistr světa Nicky Hayden získal v roce 2009 s Ducati pouze jedno podiové umístění, ale letos chce více: "Jsem přesvědčen o tom, že nový motocykl Ducati bude lépe pasovat k mému jezdeckému stylu".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist