Motocykl MotoGP Suter - BMW je připraven závodit

Včera byl v Misanu představen nový motocykl pro kubaturu MotoGP, Suter - BMW, o objemu 1000 ccm.

V roce 2012 se pojede v kubatuře MotoGP s motory o objemu 1000 místo dosavadních 800 ccm. Švýcarská firma Suter Racing Technology představila jako první během Grand Prix v Misaně prototyp Suter s motorem BMW. 

Původně se měl tento motocykl představit už v Brně, ale došlo k tomu až včera v 17.30 hodin v Misanu. 


Jedná se o projekt motocyklu Suter-MotoGP vybavený prozatímně motorem BMW S 1000 RR ze stockového šampionátu. 

"Neznáme ještě přesnou cenu, ale počítáme s tím, že kompletní šasí pro jednoho jezdce (2 kusy) včetně servisu bude stát mezi 350 000 až 600 000 Euro", říkal firemní šéf Eskil Suter.

Příliš laciný tedy tento projekt zrovna nebude, neboť týmy musí počítat ještě ceny za motory a elektroniku. V každém případě bude ale lacinější, než současné motocykly MotoGP. 

Suter původně počítal s tím, že se už v roce 2011 pojede s motocykly o objemu 1000, což ale není ten případ. A jelikož motory Ducati o objemu 800 ccm byly příliš drahé, tak bude rok 2011 využit jako testovací. První testy jsou naplánovány už na tento měsíc v sedle se španělským jezdcem Carmelo Moralesem.


Jako kooperativní partner byl vyhlídnut peněžně silný belgický tým "Marc VDS", který jinak jezdí v kubatuře Moto2 se šasím Suter a s jezdci Scottem Reddingem (na snímku) a Héctorem Faubelem. 

V jaké formě se továrna BMW bude na tomto projektu podílet, není doposud jasné. Předpokládá se ale v první fázi, že se bude jednat o tým "CR". Vedoucím projektu MotoGP je italský inženýr Alessandro Giussani, manažérem pak ex-pilot Grand Prix Fabio Barchitta.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist