Moto2 - testy ve Valencii, 2. den

Druhým dnem pokračovaly ve Valencii testy kubatury Moto2. A pole jezdců bylo hodně "různobarevné", pokud se to tak dá nazvat. Dle hodně neoficiálních časů byl opět nejrychlejším Anthony West na "MZ".

Čtvrteční den byl na okruhu Ricarda Torma ve znamení testování několika nových jezdců a také toho, že si jezdci vyzkoušeli i jiné motocykly, nebo naopak si je mezi sebou vyměnili. 
Mezi novými jsme zde viděli španělského jezdce Davida de Geu s BQR a hlavně našeho Karla Abrahama s FTR.
Francouz Mike Di Meglio jezdil se šasím Suter vybaveným motorem Yamaha YZF R6, zatímco Julito Simón, Raffaele de Rosa, Sergio Gadea a Roberto Rolfo použili svých včerejších motocyklů. Německý Kalex si dopoledne mezi sebe dělili jezdci týmu Sito Ponse Sergio Gadea a Axel Pons, zatímco odpoledne na něm kroužili střídavě Julito Simon, Mike Di Meglio, Hector Faubel a také český jezdec Karel Abraham.
Po odchodu? Aprilie ze světa Moto2 nevědí některé ex-týmy Aprilie s jakým materiálem vlastně pojedou a některé dokonce musely tyto testy vynechat, jako třeba SpeedUp (jezdci Gabor Talmacsi a Andrea Iannone). 

 A je zajímavostí, že ačkoliv byly testy Moto2 původně plánovány pouze na dva dny, tak se bude testovat i dnes. A zřejmě přibudou i někteří noví jezdci, jako třeba Jules Cluzel z týmu Forward (ex-Hayate). 

Australan Anthony West na MZ byl nejrychlejší i během druhého dne testování, ale jak jsem již napsal, používá Anthony West klasický supersportový motocykl Honda se kterým skončil v MS WSSP v Top 7 a nyní se jmenuje MZ.

Moto2 - testy ve Valencii, 2. den (dostupné časy)


1. Anthony West (AUS-MZ) 1:37,4
2. David de Gea (SPA-BQR) 1:37,6
3. Roberto Rolfo (ITA-Suter MMX) 1:37,7
4. Julian Simon (SPA-BQR) 1:37,7 a na Kalexu 1:38,1
5. Mike di Meglio (FRA-Kalex) 1:38,4.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist