Moto2: SpeedUp má problémy

Italská stáj SpeedUP, tedy ex-tovární tým Metis Gilera, patří také k těm postiženým, co se týká "politiky" Aprilie.

Manažér Luca Boscoscuro angažoval do svého týmu SpeedUp Aprilia dva výborné závodníky, maďarského mistra světa Gabora Talmacsiho a italského vítěze čtyř závodů Grand Prix, Andreu Iannoneho.  A tým se měl jmenovat "SpeedUp Aprilia" a jak už samotný název ex-tovární stáje Metis Gilera (tehdy s jezdci Simoncellim a Locatellim) napovídá, částečně byl finančně závislý i na továrně Aprilia. 

Maďarský exmistr světa Gabor Talmacsi jel sice na FTR ve Valencii (1.37,9), ale o ničem není vůbec rozhodnuto. Ba naopak: "Pokud bych mohl nabídnout sponzorovi určitý motocykl, tak je to jiné, než moje aktuální situace, když žádný motocykl nemám", říká Boscoscuro, od kterého se odvrací někteří sponzoři.
 
A bývalý pilot Grand Prix dále dodává: "Mám sice smlouvu s Aprilií, ale ta mně je k ničemu. Vždyť nemám motocykly! Zároveň se nemohu rozhodnout pro nějaký "bike", který se nebude dále vyvíjet! Moji jezdci chtějí vyhrávat a sponzoři očekávají to stejné. Když mi na začátku bude chybět jedna sekunda, tak během sezóny to budou už dvě". . Ale já toto foto nesmím na veřejnosti ukázat" říká dále Luca Boscoscuro, týmový manažér SpeedUp týmu. 

Faktem je, že v Budapešti plánované představení týmu včetně Gabora Talmacsiho a prezentace hlavního sponzora, firmy MOL, byla zrušena a nikdo netuší, jaké to třeba bude mít  následky... 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist