Moto2: Scott Redding za Marc VDS Racing Team

Britský talent Scott Redding - nejmladší vítěz závodů Grand Prix v její historii - pojede v letošní sezóně za belgický tým Marc VDS Racing v kubatuře Moto2.

Britský jezdec Scott Redding stojí těsně před podepsáním smlouvy s novým belgickým týmem Marc VDS Racing Team vedený ex-šéfem Kawasaki MotoGP, Michaelem Bartholemym , za který pojede MS třídy Moto2. Faktem ale je, že tento nový tým nemá doposud ve startovním poli Moto2 žádné fixní místo!

Scott Redding jel v posledních dvou letech za španělský tým BQR Blusens a vítězstvím v domácí Grand Prix 2008 v Doningtonu se stal vůbec nejmladším vítězem závodů Grand Prix v její historii - 15 let a 170 dní (do té doby to byl Marco Melandri - Assen 1998) a také získal titul "Rookie of the Year 2008". I v loňském dojel Redding doma ve Velké Británii na bednu, když skončil jako třetí. 


"Od prvního okamžiku, když se hned ve svém prvním závodě Grand Prix v Kataru kvalifikoval do první startovní řady, tak ho pozoruji a obdivuji", říká o něm jeho nový šéf Bartholemy. 

Scott Redding testoval při prosincových testech v Almerii šasí Kalex a FTR (čas 1.42.30) a nyní se připravuje ve Španělsku, když jezdí na motocyklu Yamaha YZF R6. 


Na snímku jsou tři britští talentovaní jezdci ze stopětadvacítek, tedy Danny Webb (pojede v roce 2010 za tým Jack&Jones Team), Scott Redding (Team Marc VDS Racing ) a Bradley Smith (Aspar Bancaja) . 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist