Moto2: Roberto Rolfo nazpět v Grand Prix

Nepříliš úspěšný poslední rok má za sebou italský jezdec Roberto Rolfo, který byl na začátku sezony vyhozen z týmu Stiggy Honda a nahrazen Hopperem.

Ital Roberto Rolfo skončil ještě v roce 2007 celkově 8. v MS superbiků, vloni 17. a letos začal sezonu v týmu Stiggy Honda. Letošní sezónu pak prožil jako testovací jezdec Dunlopu a švýcarské firmy Suter, která vyrábí šasí pro Moto2.


Nyní podepsal Roberto Rolfo smlouvu s týmem Italtrans do Moto2 a pojede příští rok MS v kubatuře Moto2. Jeho týmovým kolegou bude mladý venezuelský jezdec Robertino Pietri, syn Roberta Pietriho, kterého známe ze 70. let jako pilota kubatury 500 ccm. 

Tým Italtrans bude používat šasí SRT - tedy Suter Racing Technology a šéfmechanikem bude Massimo Biagini, současný šéfmechanik továrního motocyklu Gilera pro Roberta Locatelliho. 

"Jsem hrozně rád, že jsem nazpět v Grand Prix a budu moci opět pravidelně závodit" říká 29-letý Ital Roberto Rolfo, který vyhrál 3 závody GP dvěstěpadesátek v letech 2003 a 2004 a má za sebou v letech 1996 - 2005 celkem 119 startů v GP (250 - 102 + MotoGP - 17) a 18 podiových umístění ve dvěstěpadesátkách. 



Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist