Moto2: Po 4 létech opět Argentinec

Argentina je zemí nadšenou pro motory, ať už na dvou či čtyřech kolech. Nyní bude mít svého zástupce i v mistrovství světa silničních motocyklů a sice v nové kubatuře Moto2 zásluhou Fabricia Perrena.

Tento argentinský jezdec Fabricio Perren (21 let) není ovšem v závodech Grand Prix žádným nováčkem, nýbrž má za sebou už skoro celou závodní sezónu v roce 2006 ve dvěstěpadesátkách. Ačkoliv v MS Grand Prix debutoval už o dva roky předtím, tedy jako 16ti letý v Katalánii ve stopětadvacítkách, tak svou opravdovou šanci dostal až v týmu Stop and Go zásluhou Eduarda Perelese.
 
V sezóně 2006 objel rodák z argentinského Lehmanu celkem 11 závodů 250tek, když začal při Grand Prix Itálie a hned v premiéře získal bod. Viděli jsme ho i u nás v Brně (16.), nejlépe pak dojel jako 14. v Austrálii a ve Valencii.
 
V letošním roce tedy pojede Fabricio Perren v týmu Moto2 - Kino Racing, a sice se šasím  BQR. 

Zatímco v prosinci absolvoval Perren velmi pozitivní test  v Almerii, tak první opravdové měření sil ho čeká už za pár dní, tedy v polovině února v Barceloně, kde bude testovat velká většina letošních účastníků světového šampionátu nové kubatury Moto2.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist