Moto2: Od zítřka budou testovat v Misanu favorité

Na italském okruhu "Misano World Circuit" budou od zítřka testovat tři týmy střední kubatury MotoGP, které chyběly minulý týden na testech v Barceloně.

Na italském okruhu "Misano World Circuit" budou od zítřka testovat tři týmy, které chyběly minulý týden na testech v Barceloně.
 

Jedná se v prvním řadě o tým Fausta Gresiniho s velkým favoritem této nové kubatury, vloni 7. jezdcem šampionátu MotoGP, Toni Eliasem ze Španělska, který dojel u nás v Brně už dvakrát v královské kubatuře na bedně. Spolu s ním pojede i jeho nový týmový kolega, Rus Vladimír Ivanov. Tým pana Gresiniho pojede na japonských motocyklech Moriwaki MD600. Toni Elias už motocykl Moriwaki testoval vloni ve Valencii a dosáhl s ním nejlepšího času.


Druhým týmem, který se zde představí, bude Scot Racing Team, který bude používat vlastní šasí NGS. Jezdci tohoto týmu jsou rovněž ex-piloti královské kubatury, Alex De Angelis ze San Marina a Niccolò Canepa z Itálie. Především první jmenovaný Alex de Angelis - vloni osmý jezdec MotoGP v celkové klasifikaci, je vedle Eliase a Takahashiho považován za jednoho z velkých papírových favoritů Moto2. Tento test bude také debutem šasí NGS.


V Misanu nebude chybět ani tým JiR (Japan Italy Racing) Gianluca Montirona, který má zatím sice pouze jediného jezdce, ovšem tím je aktuální nejlepší dvěstěpadesátkař z loňského roku, Ital Mattia Pasini (2009 - 5.), neboť první čtyři ze šampionátu 2009 odešli do MotoGP (Aoyama, Barbera, Simoncelli a Bautista). Celkově dvojnásobný vítěz závodů Grand Prix v kubatuře do 250 ccm Mattia Pasini se představí na japonském motocyklu TSR. 


I v tomto případě se šasí TSR představí poprvé na evropském okruhu, neboť zatím jezdilo pouze v japonském šampionátu s jezdcem Yusuke Teshimou, jinak mistrem Japonska v supersportech.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist