Moto2: Julian Simon a Mike di Meglio na Suteru

Jak uvádí některé zahraniční weby, tak tým Jorge "Aspara" Martineze pojede od Grand Prix Francie na jiných motocyklech.

Zahraniční weby uvedly včera večer celkem očekávanou zprávu, že mistrovský tým Jorge "Aspara" Martineze mění značku šasí. Místo italského RSV pojedou jezdci Mike di Meglio a Julian Simon švýcarský motocykl Suter MMX. Tato první zpráva o změně se objevila už minulý čtvrtek, ale byla konstruktérem RSV Salvatore Giorlandinim dementována.


Důvodem změny jsou jednak hodně vysoká váha stroje RSV - asi 10 kg víc než Suter a také horší aerodynamika, neboť Simon byl na topspeedu o 4 až 5 km pomalejší než jeho největší konkurenti. 


Tým Aspar testoval před sezónou - po odchodu Aprilie z kubatury Moto2 - celkem tři různá šasí (BQR, Kalex), až se nakonec rozhodl pro RSV. Jelikož však výsledky týmu, který chtěl a chce bojovat o titul mistra světa, v prvních dvou závodech zůstaly hodně za očekáváním (Qatar - Di Meglio až 16., Simon pro defekt spojky neobjel ani jedno závodní kolo, Jerez - Simon skončil 8., Di Meglio 22.). Je tedy jasné, že nějaký pořádný řez musel přijít.

V úvahu tak pro Aspara přicházela ještě japonská značka Moriwaki, ale byly zde dva důvody volby švýcarského šasí Suter. Jednak dodací lhůta Moriwaki je minimálně 20 dní a tak by na tomto motocyklu mohli jezdci Asparovi stáje startovat až v Mugellu. Druhým důvodem jsou finance, zatímco šasí Suter bude pro oba jezdce stát po 70 000 Eurech, tak Moriwaki by bylo o hodně dražší. A těžko se dá očekávat, že firma RSV si vezme svoje motocykly zpět a vrátí nějaké penízky.

První test obou jezdců s motocykly Suter se uskuteční tento týden na okruhu v Albacete. 

Během dnešního dne tuto zprávu změny motocyklu ve svém oficiálním vyjádření potvrdil týmový šéf Jorge Martinez.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist