Moto2: Jediný Američan ve startovní listině

29ti-letý Američan Kenny Noyes si splnil svůj sen, v roce 2010 totiž pojede mistrovství světa silničních motocyklů.

V Barceloně narozený Američan získával ostruhy nejen při závodech Dirt Track v USA, ale i ve španělském mistráku CEV Buckler. Nyní tedy čeká Kenny Noyese mistrovství světa MotoGP v kubatuře Moto2 za tým "Jack&Jones by A. Banderas", který vede Dani Devahive a jeho týmovým kolegou je Španěl Joan Olivé.

"Ano, jsem jediným Američanem ve startovním poli, i když jsem si myslel, že jich bude více. Ale šanci, kterou jsem dostal, tedy zastupovat Ameriku, pochopitelně využiji", řekl syn slavné novinářské motocyklové legendy, Dennise Noyese, Kenny.


"Jsem americký jezdec, který mnoho svého závodního života prožil ve Španělsku a jezdil jsem celkem 9 let pro mnoho španělských týmů, takže znám španělský motocyklový sport velmi dobře. Ovšem závodil jsem také v USA, kde jsem vyhrál na okruzích Dirt Track "Pro-Singles National Championship", což je vlastně obdoba Moto2 - Dirt Track", říká americký jezdec, který v poslední sezóně jezdil španělské mistrovství Extreme Formula a obsadil celkově 4. místo. 


V jeho garáži ovšem bude mezinárodní obsazení, dva Švédové, Angličan a také několik Katalánců. V příštím týdnu bude Noyes se svým týmem testovat na okruhu "Circuit de Catalunya". "Abych mohl jet jednou mistrovství světa, tak na tom jsem pracoval celou svou kariéru. Ale jsem dobře připraven. Dokud nebudou za námi první oficiální testy, tak je těžké dělat nějaké prognózy. Musím se ještě hodně učit, ale Ben Spies v loňském roce jasně demonstroval, že se můžeme naučit také vyhrávat", říká americký jezdec, který svou premiérovou sezónu pojede na motocyklu britské výroby Harris.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist