Moto2: Jak Debon, tak i Rolfo doufají v brzký návrat

Mezi těmi, kteří na testech v Barceloně nejen spadli, ale hlavně museli vyhledat lékařské ošetření, byli i dva zkušení jezdci, Ital Roberto Rolfo a Španěl Alex Debon.

Pilot stáje Italtrans STR Roberto Rolfo havaroval ve čtvrtek a musel tak druhý den testů ukončit hned po čtyřech okruzích, když si po pádu vykloubil levé rameno. "Najel jsem do čtvrté zatáčky a vůbec nevím, jak se to stalo", říká zkušený italský pilot, jinak testovací jezdec továrny Suter a dodává: "Bylo trochu mokro, a já jsem ztratil kontrolu nad motorkou a už jsem neměl šanci. Sice to nebylo při žádné velké rychlosti, ovšem spadl jsem a vykloubil jsem si rameno". 


Nejdříve se Rolfo podrobil vyšetření v Medical Center, ale brzy si musel přiznat, že bude
muset i do nemocnice.  V barcelonské nemocnici "Clinica Dexeus" mu sice lékaři pod narkózou vrátili rameno do původní polohy, ale: "Nyní se nechám vyšetřit u  Dr. Porcelliniho doma v Itálii a doufám, že brzy budu vědět, jak dlouho bude trvat můj léčebný proces. Chci se ale zúčastnit oficiálních testů IRTA ve Valencii od 1. března". 


Také španělský matador Alex Debon si při čtvrtečním pádu přivodil zranění, které ho "poslalo" do nemocnice. Jednalo se o zlomeninu levé klíční kosti.  Debon byl vzápětí operován a byla mu doktory Vilou a Raspaldim voperována titanová destička, aby se zlomenina lépe hojila. I Debon ale doufá, že se bude moci zúčastnit testů IRTA od 1. do 3. března ve Valencii.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist