Moto2: Hernandez velkým překvapením testů

Kolumbijský jezdec Yonny Hernandez se jistě postaral o velmi příjemné překvapení úvodních testů kubatury Moto2.

V mistrovství světa je Yonny Hernandez nováčkem, takže mu přišlo jistě docela vhod, že kubatura Moto2 je také nová. Při oficiálních testech ve Valencii a v Jerezu se však tento rodák z kolumbijského Medellinu rozhodně nejevil jako nějaký Rookie, neboť s devátým a druhým celkovým časem byl vidět hodně v popředí. "Při prvním oficiálním testu být v Top 10, to je jistě pozitivní, zvláště když si uvědomím, že jsem na tomto motocyklu zatím mnoho kilometrů neobjel", říkal po testech Valencii. 


A v Jerezu přidal pořádně plyn, i když počasí testům moc nepřálo: "První den jsme nechtěli testovat kvůli mokru, ale pak jsme přece jen vyjeli, neboť potřebujeme nasbírat s motocyklem Moto2 data i na mokrém povrchu. V Montmeló jsem totiž na mokru dvakráte spadl", říká Hernandez.

Od 27. do 29. března čeká Hernandeze ještě poslední testování v Jerezu a jak vidí Yonny sezónu 2010: "Tento rok můžeme jezdit opravdu dobře. O nějakých šancích na titul nechci zatím vůbec mluvit, rovněž je předčasné mluvit o tom, že budu vyhrávat. Je to můj první rok v šampionátu a já budu rád, když ho dokončím mezi první desítkou", říká jezdec, kterého účast ve světovém šampionátu hodně podporuje kolumbijská motocyklová federace. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist