Moto2: Finanční problémy dvou italských týmů

Dva italské týmy kubatury Moto2 se dostaly do závažných finančních problémů, i když každý z úplně jiného důvodu.

V loňské sezóně se tým Scot v kubatuře MotoGP s motocykly Honda potácel ve velkých finančních problémech, které vyústily během sezóny k rošádě jezdců Gabora Talmacsiho - v zádech se sponzorem MOL - za Japonce Yukiho Takahashiho. Tím tento tým upadl v nelibost u HRC a jelikož nebyly všechny pohledávky zaplaceny, tak HRC celkem pochopitelně nedodala avizovaný motocykl Honda pro Alexe de Angelise. A to i přesto, že druhá odnož této stáje slavila světový trumf Hiroshi Aoyamy ve dvěstěpadesátkách.


Rok s rokem se sešel, a historie se opakuje. Už na začátku sezóny jsem psal v článku o problémech tohoto týmu a ty se nyní ještě prohloubily. Během Grand Prix Itálie v Mugellu stávkovali mechanici týmu RSM Scot od jezdců Alexe de Angelise a Niccola Canepy kvůli nezaplaceným gážím za minulé měsíce. 

Dle gpone.com není ekonomická situace tohoto týmu vůbec růžová a do budoucna se ani nedá očekávat nějaké zlepšení. 


Tým SpeedUp na motocyklech se šasím FTR (nazvaných ale oficiálně SpeedUp - FTR) sice vyhrál v Mugellu zásluhou Andrea Iannoneho víc než suverénně a navíc díky ex-mistru světa Gaboru Talmacsimu vybojoval i místo 7., ovšem i zde je finanční situace týmu hodně napjatá. A to i přesto, že Iannone je celkově na průběžném 5. místě a "Talma" je 8. 

"Po odchodu Aprilie z této kubatury odešli od našeho týmu i někteří sponzoři. Musíme jen doufat, že všichni zbývající dodrží své smlouvy (sliby) a zaplatí v celé výši. Jen tak můžeme dojet sezónu až do konce", říká týmový šéf Luca Boscoscuro.

A jedna zajímavost: Tým se poprvé objevil v zelených barvách, neboť to chtěl sponzor FIMMCO. "Motocykl tak byl o 2 kila těžší, neboť jsme ho museli přelakovávat třikrát (nejdříve překrýt na bílo a pak dále na zeleno), neboť zelená barva špatně kryje.  Ale to vůbec nevadilo, náš motocykl byl jeden z nejlehčích a i nyní váží jen 139 kg.", vysvětloval v Mugellu manažér týmu Boscoscuro.


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist