Moto2: Dostanou De Angelis a Canepa další motory?

Nad týmem Scot kubatury Moto2 se stahují nečekané mraky! Honda nechce dodat favorizovanému týmu s jezdci De Angelisem a Canepou další motory...

Tým Scot-Racing Cirana Mularoniho získal za posledních pět let dva tituly mistrů světa, v roce 2004 ve stopětadvacítkách zásluhou Itala Andrea Doviziosa a 2009 zásluhou japonského jezdce Hiroshi Aoyamy. 


V této sezóně chce tento tým zaútočit na ta nejlepší umístění v kubatuře Moto2 s ex-piloty MotoGP Alexem De Angelisem a Niccolò Canepou. Především sanmarinský pilot patřil na obou testech k těm nejrychlejším a vždy skončil v Top 6, přičemž tým Scot použil šasí bezejmenného konstruktéra a byl to teprve jejich první opravdový test. 


Ovšem nyní se potýká tým Scot doslova s existenčními potížemi. Jelikož týmový šéf Mularoni nezaplatil v roce 2009 továrně Honda doposud všechny leasingové částky za motocykly MotoGP RC212V pro Japonce Takahashiho a Maďara Talmácsiho, tak Honda Racing Corporation nechce týmu dodat žádné další jednotné motory o objemu 600 ccm! 

Po těchto prvních testech - ve Valencii a v Jerezu - totiž museli všichni jezdci své dosavadní motory odevzdat a před dalšími testy v Jerezu do 27. března se bude opět nově losovat, a to nejen na poslední testy IRTA, ale i na první tři závody sezóny 2010.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist