Moto2: De Angelis nebude v Japonsku chybět

Jeden z favoritů kubatury Moto2, sanmarinský pilot Alex de Angelis, nemá po svém těžkém pádu naštěstí nic zlomeného a nebude tedy chybět při druhém závodě šampionátu v japonském Motegi.

Ze čtvrté pozice - tedy z první řady -startující ex-pilot MotoGP a současný jezdec týmu Scot Alex de Angelis kolidoval hned ve druhé zatáčce losailského okruhu - tedy v té, kde to ostatně hodně padalo při posledních testech MotoGP - s Němcem Stefanem Bradlem a závod pro něho skončil snad ještě dříve než začal. Důvodem pádu byla dle Angelise skutečnost, že byl doslova "zavřen" svým ex-kolegou Toni Eliasem, musel zabrzdit a do něho ze zadu vrazil Stefan Bardl, který ale za tuto situaci vůbec nemohl a byl v ní hodně nevinně. Naštěstí nemá Alex de Angelis žádnou zlomeninu a pouze má zhmožděnou levou ruku.


"Velká škoda, už ve warmp-upu se mi jezdilo velmi dobře. V závodě ale Elias zabrzdil dříve, než jsem čekal. Okamžitě jsem sáhl na brzdu taky a jezdec zezadu do mě vrazil. Toni jel první a mohl si tedy vybrat brzdný moment, jak chtěl. Je mi to velmi líto, vypadalo to velmi dobře", říkal po důkladné prohlídce v nemocnici Alex de Angelis a pokračoval: "Jelikož časy během závodu nebyly moc rychlé, tak jsem měl šanci na dobrý výsledek. V každém případě jsem dostal do ruky opravdu pěknou ránu, jsem ale přesvědčen, že v Motegi na Grand Prix Japonska nebudu chybět".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist