Moto2: Další změna jezdce v týmu BQR

Z původně nahlášené sestavy dvou Španělů nezůstal ve španělském týmu BQR kámen na kameni, všechno je totiž jinak.

První historický motocykl nové kubatury Moto2 nasadila do závodů stáj BQR (By Queroseno Racing) a vyhrála s ním zásluhou Daniela Rivase "nultý" ročník španělského šampionátu, který se jel společně se závody Formula-extreme. Jeho týmovým kolegou pak byl mladší bratr posledního mistra světa dvěstěpadesátek, Shuhei Aoyama. Ani jeden z jmenovaných však nedostal šanci do světového šampionátu na rok 2010. naopak, manažérem týmu Raulem Romerem byli nominování dva španělští jezdci, Bernat Martinez a David De Gea. 


Ovšem to bylo vše jen na papíře. Ve startovní listině, vydané Dornou a FIM, se místo Davida de Gey objevil Katarec Mashel Al Naimi. 


A nyní dochází k další změně: španělského pilota Beata Martineze vystřídá rodák z Medellinu, tedy Yonny Hernandez z Kolumbie. 

Zdá se, že vše to má souvislost se "zájmem", respektive s nezájmem o šasí BQR. Ačkoliv toto šasí testovali během listopadu a prosince skoro všechny zainteresované týmy (včetně Aspara), tak kromě stáje "Kino Racing" se pro BQR-Moto2 do světového šampionátu nerozhodl nikdo, takže na motocyklu pod názvem “Blusens STX” pojedou v MS 2010 pouze tři jezdci, Argentinec Fabricio Perren a v tomto článku už zmiňovaní Katarec Mashel Al Naimi a Kolumbijec Yonny Hernandez, tedy rozhodně né zvučná jména, která by přitáhla nějaké sponzory.


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist