Moto2: Bastien Chesaux týmovým kolegou Lukáše Peška?

Dosavadní jezdec týmu Matteoni Racing by mohl být týmovým kolegou našeho Lukáše Peška v Moto2!

Švýcarský syn majitele zámku, Bastien Chesaux, by mohl být týmovým kolegou našeho Lukáše Peška v příštím roce. Tento švýcarský jezdec absolvoval skoro celou loňskou sezónu v týmu Dirka Heidolfa, ovšem pro neúspěchy byl do závěrečné části sezóny 2009 z týmu propuštěn a nahrazen japonským pilotem Shuheiem Aoyamou. Do Misana totiž získal Bastien Chesaux ve 12-ti závodech pro Racing Team Germany pouze jeden jediný bod a to doma na Sachsenringu. 

"Nejsme s ním spokojeni, především s jeho koncentrací na závod. Nemůže se stát, aby po vlastní jezdecké chybě spadl úplně sám už ve čtvrtém kole závodu" řekl tehdy po Misanu týmový šéf Dirk Heidolf. 


Ovšem Chesaux nemusel dlouho nějaké místo hledat, jelikož u něho nejsou problémem sponzorské peníze. A to našel v italském týmu Matteoni Racing, ve kterém dojel sezónu 2009, ovšem bez nějakých větších úspěchů. Získal 2 body v Sepangu a celkově si zapsal 26. místo.

Nebylo tedy ani moc divu, že ho výběrová komise složená ze zástupců Dorny, IRTA a FIM neakceptovala. Nyní tým Matteoni požádal znovu o revizi tohoto rozhodnutí a získání druhého místa ve svém týmu. 

"Jsme na čekací listině", řekl k tomuto tématu Bastien Chesaux, který bude ještě koncem prosince testovat dvakrát po 3 dnech na jihu Španělska s motocyklem, který mu připravil Michel-Moto a Pichard Racing: "Pokud bych místo v Moto2 v MS nedostal, tak pojedu stejnou třídu ve španělském šampionátu, ovšem doufám, že se to nestane. Cíl je a bude i nadále jasný, mistrovství světa Moto2".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist