Moto2: Aspar bude jednat v úterý v Noale

Jak ven z krize? Týmy Aspar, SpeedUp, AJO a Cardion AB chtěli jet v příštím roce v Moto2 se šasím od Aprilie? Ovšem ta tento projekt postavila k ledu!, nebo snad ještě né a nabízí se řešení?

Týmový šéf stáje Mapfre Jorge Martinez "Aspar" a sportovní ředitel Gino Borsoi budou příští úterý jednat v Noale v továrně Aprilia, zda neexistuje nějaké jiné řešení v záležitosti Moto2 a šasí Aprilie, než je ukončení tohoto projektu.



Pokud by celé jednání dopadlo bez pozitivního efektu, tak říká Martinez: "Pokud se nedohodneme, tak se musíme okamžitě poohlédnout po jiných možnostech (Moriwaki nebo Suter? - pozn. redakce). A v tomto případě bychom museli najít takový projekt, který by byl spolehlivý a odpovídal kvalitě obou jezdců. Vždyť jak Julian (Simon), tak i Mike (di Meglio) jsou oba mistry světa stopětadvacítek z posledních dvou let a musí mít proto k dispozici ten nejlepší možný materiál, aby tak mohli bojovat o titul". 


Samotný Martinez byl odchodem Aprilie doslova šokován: "Tato zpráva byla pro nás velkým překvapením. Mysleli jsme si, že se projekt Moto2 bude dále vyvíjet a my jsme chtěli Aprilii pro náš debut v kubatuře Moto2, neboť jsme vůbec nepochybovali o tom, že tato italská značka má z MS hodně zkušeností". 

Vedle Aspara plánovali vstup do Moto2 i týmy Ajo Motorsport, Cardion AB Motoracing a Speedup Aprilia. Aspar se nyní dokonce nabízí, že by převzal doposavad vyvinuté díly od Aprilie a v celém projektu pokračoval dál on sám. Tak se nechme společně překvapit, co přinesou příští dny a možná i nejbližší hodiny v této záležitosti...!

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist