Moto2: Aki Ajo nepojede MS v této třídě

Finský tým Ajo Motorsport s největší pravděpodobností nepojede šampionát mistrovství světa Moto2. A Alex Debon se pokusí postavit vlastní stáj.

"Momentálně je v nové třídě tolik nejasností, že tento náš projekt Moto2 o jeden rok posuneme. Nevypadá to vůbec tak profesionálně, jak jsem si představoval. A odchod Aprilie všechny naše plány doslova zbortil. A situace u Aprilie ještě stále není vůbec jasná, a nkdo vlastně neví, co bude dál", říká majitel stejnojmenné stáje, tedy Aki Ajo.


Uvažovaný jezdec této stáje, Alex Debon, byl několik let testovacím jezdcem Aprilie a tak se nyní pokouší spolu s několika techniky od této továrny v Noale postavit projekt na vlastní nohy. Manažéři Piaggio chtěli původně projekt Aprilia Moto2 prodat na zájemce jako Aspar, SpeedUp či Cardion AB, ovšem každý ze zainteresovaných chtěl vlastní exkluzivitu. Ale v ceně nebyl zakalkulován další vývoj tohoto projektu. 

Nyní se tedy pokouší tento projekt odkoupit a dále vyvíjet Alex Debon. Ovšem ten má jen jednoho sponzora, tedy "Aeroport de Castello" a navíc ho nyní už hodně tlačí čas.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist