Motegi: Test produkčních motocyklů od Hondy

Na okruhu Twin Motegi se konal test nového produkčního prototypu motocyklu Honda RC213V kubatury MotoGP, který bude týmům ke koupi na rok 2014.

Společně se Suzuki testovala minulý týden na okruhu Twin Ring Motegi i Honda, a sice jednalo se o prototyp motocyklu Honda RC213V, který bude na příští rok pro týmy ke koupi. Tento bike je vybaven brzdami Nissin a pérováním Showa, ovšem chybí pneumatické ovládání ventilů. A samozřejmě zde není ani «seamless gearbox». Honda chce tento kompletní motocykl představit při letošním finále ve Valencii. Jeho cena je pro jednoho jezdce okolo 1 milionu Euro, což znamená 2 motocykly a veškeré další výdaje - s výjimkou dílů, které se zničí při eventuálních pádech - ovšem včetně revize motorů.
Testovací piloti Hondy Takumi Takahashi a Kousuke Akiyoshi zajeli v Motegi časy 1:47,00 min, respektive 1:47,93 min. Stejný den testoval i Randy de Puniet s novým motocyklem Suzuki a jeho nejlepší čas byl 1:47,00 min. Pole-position čas Lorenza 2012 má hodnotu 1:44,969 min.

Při venkovní teplotě 28 stupňů Celsia byly pro tento test HRC opravdu výborné podmínky, což potvrdil viceprezident HRC Shuhei Nakamoto: "Výsledky testů byly lepší, než jsme očekávali. Rychlost našich nových motocyklů zde na okruhu Motegi je obdivuhodná a jsme velmi spokojeni. Brzy seznámíme veřejnost s dalšími podrobnostmi o tomto projektu".

Testovalo se sice pouze od 10 do 12 hodin dopoledne a od 14 do 16 hodin odpoledne, přesto třeba Randy de Puniet odtestoval 120 kol!

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist