Morbidelli je velký talent, říká jeho šéf Bartholemy

Šéf týmu Estrella Galicia 0,0 Marc VDS, Michael Bartholemy, na adresu Itala Franca Morbidelliho prozradil, že je druhý nejtalentovanější závodník s nímž dosud spolupracoval. Tím prvním byl dle Bartoholemyho Japonec Shinya Nakano.

Michael Bartholemy a Shinya Nakano spolupracovali u Kawasaki MotoGP. Japonec Nakano jel s Kawasaki MotoGP poprvé v roce 2004 a okamžitě získal sedm umístění v první desítce a to včetně umístění na pódiu, když v Motegi skončil třetí.

V roce 2018 pojede premiérový ročník jezdce MotoGP Franco Morbidelli a Michael Bartholemy bude u toho. Morbidelli v roce 2017 vyhrál titul mistra světa Moto2 s týmem Estrella Galicia 0,0 Marc VDS a jeho šéf stáje tvrdí, že je to druhý nejtalentovanější závodník s nímž kdy spolupracoval.

Italský jezdec Morbidelli přitom před sezonou 2017 závod Moto2 nevyhrál. Loni to byl ale zcela jiný příběh s koncem v podobě mistrovského titulu. „Věc se má tak, že má obrovský talent,“ uvedl Bartholemy. „Zcela určitě je to ten nejtalentovanější jezdec od doby, co jsem spolupracoval s Nakanem. Jen talent ale nestačí, to víme, takže je k tomu zapotřebí tvrdá práce a mít za sebou dobrý tým. Jakmile jsem ho ale viděl poprvé na naši motorce, řekl jsem si OK, můžeme vyhrát šampionát.“

Přitom samotný Franco Morbidelli měl po příchodu k týmu Estrella Galicia 0,0 Marc VDS jisté obavy, aby splnil očekávání do něho vložené. „Když jsem poprvé k týmu přišel, měl jsem určité obavy, protože jsem cítil, že mu musím dokázat, že udělal tu správnou volbu,“ řekl na adresu šéfa Ital Morbidelli. „Tento tlak jsem vůči němu cítil stále, ale to bylo mnou, protože on byl na mě velmi milý a vždy se mě snažil udržet v klidu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist