Monza Rally Show: Rossi nestačil jen na Kubicu

Víkendový podnik Monza Rally Show 2014 vyhrál polský závodník rallye Robert Kubica se svou spolujezdkyní Alessandrou Benedetti. Posádka Fiesty s číslem osm porazila rozdílem 12,5 sekundy domácího závodníka Valentina Rossiho, který ač z prostředí světového šampionátu na dvou kolech, měl v Monze velkou šanci získat svůj čtvrtý triumf.

Polák Robert Kubica je bývalým jezdcem formule 1. Bývalým proto, protože se mu stala osudnou jeho vášeň pro závody rallye. V jedné z nich v minulosti havaroval a způsobil si vážná zranění, která ukončila jeho slibně rozjetou kariéru. Dnes je úspěšným profesionálem za volantem speciálu WRC a v Monza Rally to také potvrdil.

Robert Kubica sice vyhrál obě páteční speciálky, ale v sobotu nestačil na Valentina Rossiho, který si díky tomu vybudoval solidní náskok před závěrečným dnem soutěže. Na mokrém povrchu nakonec posádka Fordu Fiesta VS Corse Kubica - Benedetti nenašla soupeře a ve finále mohli slavit. Valentino Rossi s Carlo Cassinem skončili druzí a třetí místo obsadil Stefano a Linda D'Aste.
„Škoda, včera jsem měl před poslední speciálkou sedmnáct sekund náskoku a myslel, že bychom tu mohli vyhrát. Udělal jsem ale chybu a do něčeho jsme narazili,“ uvedl Valentino Rossi v rozhovoru pro televizní stanici Polsat Sport. „Dnes (neděle) byl Robert rychlejší a porazil mě. Škoda, protože druhé místo není první, ale každopádně jsme se skvěle bavili. Byl to skvělý souboj a parádní víkend.“

V Monster Energy Master Show jezdci bojovali o trofej Marca Simoncelliho a do finále kategorie WRC 1600 se znovu probojoval Valentino Rossi s Robertem Kubicou. Počasí nebylo ideální, ale fanoušci mohutně povzbuzovali jezdce, kteří válčili skutečně velmi vyrovnaně. Robert Kubica s Alessandrou Benedetti znovu vyhráli, když Valentina Rossiho s Carlem Cassinem porazili rozdílem šesti desetin.
„Podle mého názoru to byla ta nejnapínavější Masters Show! Po celou dobu jsme s Robertem intenzivně soupeřili, ale Robert byl velmi rychlý. Bylo to hodně adrenalinové finále a Kubica nás porazil také v Masters Show, i když ne o moc,“ dodal Valentino Rossi, který se v neděli setkal s Lewisem Hamiltonem, mistrem světa formule 1 a speciálním hostem Masters Show.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist