Moje chyba, teď je třeba myslet na další závod, říká Rossi

Víkend ve Francii mohl být pro Valentina Rossiho a jeho tým zatím ten nejúspěšnější v sezoně. V kvalifikaci letos poprvé vybojoval druhou pozici a v závodě usiloval o první místo až do konce. V posledním kole najel do šesté zatáčky o něco rychleji než měl, čehož využil jeho týmový kolega Viñales, jenž tak převzal vedení. Rossi ale věděl, že mu to může vrátit v posledním sektoru, kde se cítil jistý v kramflecích. Bohužel pro Itala pár metrů před cílem přišel pád, ztráta bodů, ztráta šance vyhrát pro Yamahu jejich 500.závod GP a ztráta pozice lídra v průběžném hodnocení šampionátu.

Ve Francii Valentino Rossi věřil ve vítězství. V závěru závodu cítil potřebnou jistotu, což bylo vidět na časech a stále ve vysokém tempu najížděl do posledního kola. Tam udělal chybu v šesté zatáčce, kde byl o něco delší. Pád těsně před cílem dost dobře nechápe, protože následoval po ztrátě přilnavosti zadního kola a ani telemetrie zatím neukázala nic, co by udělal jinak než v předchozích sedmadvaceti kolech. V průběžném hodnocení je nyní třetí a na vedení ztrácí třiadvacet bodů. Vyhrát závod se nyní pokusí před domácím publikem v Mugellu.

„Tak to byla velká škoda, protože pro tým to byl zatím nejlepší víkend sezony, kdy jsem byl víc konkurenceschopný, také v mokrých podmínkách, ale především v závodu. A samozřejmě pro mě to mohl být zatím nejlepší výsledek sezony,“ uvedl v neděli odpoledne Valentino Rossi. „Bylo to náročné, protože rychlost zůstávala stále hodně vysoká, ale ke konci jsem se na motorce cítil dobře, měl jsem dobrý cit, takže jsem zkoušel útočit.

„Bohužel v posledním kole jsem nejdřív udělal chybu v šesté zatáčce, takže mě Maverick dokázal předjet. Věděl jsem ale, že mám ještě další šanci, protože jsme byli těsně za sebou a ve čtvrtém sektoru jsem byl dobrý. Abych řekl pravdu nevím co se stalo během pádu. Obvykle je třeba věnovat pozornost předku motorky, ale já přišel o zadní část, když jsem spadl.“

„Každopádně jsem udělal chybu, tak to je. Je to velká škoda odjet domů bez jediného bodu. V první řadě je mi líto možného vítězství a také ztráty vedoucí pozice v šampionátu, protože jsem přišel o body. Co se mě týče, tak víkend to byl dobrý, protože jsem v něm byl silný. Teď už musíme začít přemýšlet nad dalším okruhem a doufám, že si tam povedu stejně dobře jak o tomto víkendu,“ dodal závěrem Rossi.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
kopetr přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist