Místo Petronasu ENEOS

Yamaha zřejmě našla velkého nového sponzora a jedná se opět o firmu z ropného prostředí.

Jen několik dní po oficiálním ukončení spolupráce mezi továrním týmem Yamaha MotoGP a sponzorem Petronas se zřejmě našel za malajskou firmu její nástupce. Je to japonská firma ENEOS, která prodává pro japonského giganta JX Nippon jeho ropné produkty. Jako první to uvedla řecká webová stránka MotoGrandPrix.gr.
Na celé záležitosti je hodně pikantní to, že se tato zpráva ještě vůbec na veřejnost neměla dostat, hlavně ne hned po oznámení ukončení spolupráce mezi Petronasem a Yamaha Factory. Ovšem "jazyk za zuby" nedokázal udržet obchodní ředitel ENPO Hellas SA, jehož firma je řeckým zástupcem těchto produktů.

Japonský koncern ENEOS je přímým konkurentem na asijském trhu právě malajské firmě Petronas a oficiální oznámení o spolupráci mezi ENEOS a Yamahou se dá očekávat okamžitě po Wrooom Eventu Ducati v Madonna di Campiglio, který se koná příští týden.

Ovšem ENEOS a JX Nippon nejsou v motoristickém sportu žádnými neznámými pojmy, dříve sponzorovaly tým Honda ve formuli "1" a nyní podporují závodění jednoho týmu v japonském automobilovém seriálu Super GT. V motocyklovém sportu se ale ENEOS doposud neprezentoval.
                          
Hodně zajímavé také bude, v jakých barvách se tento sponzor bude prezentovat na kapotážích motocyklů Bena Spiese a Jorge Lorenza, neboť tovární tým používající hodně oranžovou barvu už v MotoGP závodí...

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist