Minimálně dvě první místa, přejí si u Ducati

Cílem italského výrobce jsou pro nadcházející ročník mistrovství světa silničních motocyklů minimálně dvoje vítězství v závodech třídy MotoGP. Sezona 2016 bude pro Ducati jiná v tom, že se již nebude těšit žádným výhodám vůči Hondě s Yamahou a navíc postaví na startovní rošt víc strojů než jejich konkurence.

V příštím roce to jsou celkem čtyři týmy, které s motocykly Ducati Desmosedici budou závodit a to včetně tovární stáje, kde závodí Andrea Iannone a Andrea Dovizioso. Pro letošní ročník plánovali minimálně jedno vítězství, což jim nakonec nevyšlo, třebaže byli hodně blízko. Třeba hned na úvod v Kataru ztratil Dovizioso na vítězství jen necelé dvě desetiny.

Pokud bylo pro Ducati v roce 2015 cílem jedno vítězství, tak pro rok 2016 to už jsou vítězství dvě, které výrobce od svého továrního týmu očekává. To potvrdil generální ředitel Claudio Domenicali, když v rozhovoru pro Gazzetta dello Sport uvedl na adresu úspěšnosti v závodech: „Musíme vyhrát minimálně dva. Už jsme byli hodně blízko, zajeli některé velmi hezké závody, ale konkurence je hodně silná.“

„MotoGP je ta nejvyšší úroveň, ale cíle zůstávají beze změny. Potřebujeme se zlepšit,“ dodal Claudio Domenicali, který má právě pro tyto účely k dispozici od prvního ledna nového zkušebního jezdce v podobě Casey Stonera. Australan vyhrál s Ducati titul v roce 2007 a v očích mnohých je velkým kandidátem na divokou kartu, třebaže to zatím nikdo od Ducati nepotvrdil.

„Casey má značné zkušenosti a chce využít všech svých znalostí k tomu, aby oba jezdci Andrea Dovozioso a Andrea Iannone měli tu nejlepší možnou motorku. Prozatím je mezi námi vše jasné, takže (divoké karty) nejsou v našich ani jeho plánech,“ prozradil Claudio Domenicali.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist