Miloš Čihák do čela superbikového mistrovství ČR

O uplynulém víkendu se konal předposlední závod Mezinárodního mistrovství ČR a také AlpeAdria Cupu na Hugaroringu.

Pro nás jeden z nejdůležitějších závodů sezony. Stav českého mistrovství před tímto závodem dával tušit velký boj mezi Milošem a Márou Svobodou. Společně okupovali první místo tabulky a Mára jen díky lepším výsledkům byl na místě prvním.
Celý víkend byl trochu poznamenán sloučením kategorie Superbike se Supesporty. První kvalifikace tak vypadala poněkud podivně, když na prvních třech místech byly supersporty a pak teprve superbike Miloše. Druhá kvalifikace však již jasně ukázala, kdo se připravil na závod nejlépe.
Naše motorka konečně fungovala na sto procent a tak Miloš jednoznačně obsadil poleposition se smečkou supersportů za zády. Mezi ně se vmáčkl jedině domácí Vegh. Pak teprve Mára v druhé řadě.
V závodě se děj vyvíjel poměrně jednoznačně. Po prvním kole se utrhl Miloš s Veghem a závodily o první místo až do konce. A to doslova. Po závodě Miloš prohlásil :"Předjeli jsme se snad desetkrát, ale moje motorka prostě jela líp".
Miloš zaslouženě zvítězil a tím se usadil na první příčce mistrovství.
Hned následující víkend se definitivně rozhodne kdo se stane letošním mistrem republiky to na domácí půdě na brněnském autodromu.
Tímto tedy zveme všechny příznivce. Přijďte fandit.
Poprvé v životě nastoupil do závodu ve volné třídě nad 600 Jiří Dorňák - SID.
Nová posila a velký příznivec našeho teamu nastoupil do závodu a po třech nedobrovolných výletech mimo trať na pro něj naprosto novém okruhu závod dokončil. Nejen tento okruh je pro něj neznámou, ale také motorka. Na skutečně závodní motorce seděl potřetí v životě. A to ještě vždy pršelo. Přejme mu mnoho úspěchů a uvidíme v Brně. Těší se jak bude prohánět soupeře.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist