Miller závodil v australském šampionátu superbiků

Poslední závod v sedle Ducati nebyl pro Jacka Millera ten ve Valencii, kde skončila sezona MS silničních motocyklů MotoGP, ale doma v Austrálii. Miller nastoupil na divokou kartu do závěrečného podniku australského seriálu ASBK, který se jel poslední listopadový víkend v Bend Motorsport Parku.

Po zkušenosti z minulé sezony se Jack Miller rozhodl zkusit znovu štěstí a postavil se na start superbikového závodu ASBK s motocyklem Panigale V4. Pro Australana to bylo naposledy s Ducati, jelikož je od příští sezony jezdcem továrny KTM.

Do závodního víkendu šel Miller naplno a v pátek to pro něho skončilo pádem. V kvalifikaci si zajel pro druhý čas, ale v prvním závodě ho zastavil technický problém. Ve druhém klání šel okamžitě po startu do vedení a na špici zůstal celých šest kol. Nakonec z toho bylo čtvrté místo, těsně za pódiem. „Bez ohledu na výsledek to pro mě představuje úspěch,” uvedl Miller a dodal: „Nejdůležitější bylo tento víkend být s australskými fanoušky a strávit čas s nimi, rodinou a všemi přáteli. Děkujeme všem.”

Titul v australském šampionátu vyhrál v třídě Superbike osmadvacetiletý Mike Jones (Yamaha), bývalý jezdec Ducati Aruba z mistrovství Superstock 1000. Australan jel s Ducati také dva závody na divokou kartu v roce 2016 v rámci úvodního podniku sezony WorldSBK na Phillip Islandu a získal dva body za čtrnácté místo v prvním závodu.

Společně s Millerem (Ducati) v Austrálii závodil v barvách Thriller Motorsport Němec Marcel Schrötter (Yamaha) a Josh Hook (Honda). Schrötter startoval desátý a první závod na stejné pozici dokončil. Hook po pádu v pátečním tréninku v dalším průběhu závodního víkendu nepokračoval.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist