Miller má za sebou úspěšnou operaci

Australský závodník Jack Miller podstoupil v úterý odpoledne úspěšnou operaci pravého ramene. Lékaři barcelonské univerzitní kliniky Dexeus Millerovi vyňali kovovou destičku a šrouby, které fixovaly klíční kost, kterou si poprvé zlomil v roce 2012.

Jezdec týmu CWM-LCR Honda Jack Miller v pátek ukončil třídenní privátní test na dráze Sepangu a přesunul se zpátky do Evropy, kde v úterý odpoledne podstoupil operační zákrok. Australan měl v pravém rameni kovovou destičku s šrouby, které fixovaly pravou klíční kost. Tu si zlomil v roce 2012 a následně pak ve dvou případech došlo k dalšímu poškození.

„Odstranili jsme kovovou destičku, kterou měl na zlomené klíční kosti právě rok. Zlomenina byla komplikovaná poškozením vazů u nichž jsme po odebrání kovové destičky provedli rekonstrukci,“ uvedl Dr. Xavier Mir, který odhaduje pooperační rekonvalescenci na přibližně čtrnáct dnů. „Už dnes se mě ptal, kdy muže začít s motokrosem. Je třeba brát v úvahu srůstání jizvy, ale věřím, že po dvou týdnech může začít s motokrosem.“
„Poprvé jsem si zlomil klíční kost v třídě Moto3 v roce 2012,“ uvedl Jack Miller. „Pak došlo k další zlomenině loni v Indianapolisu, ale sezonu jsem dokončil. Potom jsem havaroval v Jerezu při testu v závěru roku 2013 a kovová destička kost rozštípla na půl jak kus dřeva. Následovala rozsáhlejší operace, která to měla dát všechno dohromady. V podstatě mi dali po obou stranách dva šrouby, aby to spojili. Letos, protože šrouby nebyly fixovány do kosti, nebyl tento spoj tak pevný, takže v závěru sezony to už bylo poměrně volné a bylo celkem hrozné vidět tu bouli na rameni.“

Jack Miller dokončil letošní ročník mistrovství světa na druhé pozici v kategorii Moto3. Po skončení sezony přestoupil přímo do královské MotoGP, kde bude závodit v barvách týmu CWM-LCR Honda s motocyklem specifikace Open RC213V-RS.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist