Michelin vrátí do MotoGP přední pneumatiku 2016

Jednotný dodavatel pneumatik Michelin nabídne jezdců MotoGP už od italské Grand Prix v Mugellu tužší konstrukci přední pneumatiky, jakou používali v závěru sezony 2016. Michelin loni ve Valencii nabídl zcela novou konstrukci přední pneumatiky 2017, která následně prošla zimními testy, nicméně řadě jezdcům působila potíže.

O něco měkčí konstrukce přední hladké pneumatiky 2017 dělala vrásky na čele například jezdci tovární Yamahy Valentinu Rossimu, jenž upozorňoval na výraznou změnu chování na brzdách a v nájezdech do zatáček. Nebyl sám, protože podobně situaci vidí i úřadující mistr světa Marc Márquez.

Zmiňovanou tužší konstrukci pneumatiky letecky přivezli už do Argentiny, jenže kvůli stávce dopravců zásilku nestačili včas dopravit na okruh a následně bylo jezdci odsouhlaseno, že tužší konstrukce 2016 nebude do argentinského víkendu nasazena. K testu došlo až v Jerezu, kde jezdci absolvovali jednodenní oficiální zkoušky, ale bez nějakého konkrétního stanoviska co dál.

K tomu došlo až nyní v Le Mans, kde v pátek odpoledne proběhlo klasické setkání jezdců v rámci Komise bezpečnosti. Došlo tam na hlasování a z třiadvaceti jezdců jich bylo dvacet pro návrat tužší konstrukce přední pneumatiky. K změně tedy dojde už od závodu v italském Mugellu. A kdo byli ti tři proti? Tak to je zatím opravdu s otazníkem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist