Michelin testoval jeden den v Kataru

Den po skončení závěrečného předsezonního testu MotoGP, testoval v Losail francouzský výrobce pneumatik Michelin, který se tak připravuje na roli jednotného dodavatele obutí pro královskou kubaturu mistrovství světa silničních motocyklů. Po testech v Malajsii, jehož se v prvním případě zúčastnili jen testovací jezdci, ve druhém pak závodníci MotoGP, patřil test v Kataru znovu testovacím jezdcům.

Cílem francouzského výrobce bylo získat na okruhu v poušti potřebná data pro závod v roce 2016 a pokračovat ve vývojovém programu pneumatik pro sezonu 2016. Michelin testoval s Michelem Pirrem, zkušebním jezdcem italské Ducati a testovacím jezdcem HRC Hiroshim Aoyamou. Vzhledem k tomu, že jen den předtím v Losail silně pršelo nebyly podmínky na trati ideální. Z tohoto důvodu nebyly ani informace pro závod v roce 2016 takové, jaké si Francouzi představovali.

V úterý už sice nepršelo, ale dráha byly hodně špinavá, což v úvodních hodinách jezdcům neumožnilo vyjet na trať. Navíc, aby jen oni dva dokázali vytvořit čistou stopu, museli by jen jezdit jedno kolo za druhým, bez možnosti testování, takže o to se postarala dvě auta, která nějakou dobu po dráze Losail jezdila až závodní stopu vyčistila. Samozřejmě ideální to nebylo, ale umožnilo to alespoň dokončit program testů pneumatik Michelin.

Během dvojice testů v Sepangu Francouzi vyzkoušeli velké množství předních a zadních pneumatik, takže na základě zpětné vazby jezdců Michelin připravil novou řadu hladkých pneumatik. Tu právě v Kataru testoval s Hiroshim Aoyamou a Michele Pirrem, který jezdil v sedle Desmosedici GP15. Michelin má v plánu během roku uskutečnit dvanáct podobných testů jak s testovacími, tak pravidelnými jezdci MotoGP.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist