Michelin nasadí v sezoně 2020 novou konstrukci zadní pneumatiky

Francouzský výrobce Michelin je jednotným dodavatelem pneumatik pro sérii MotoGP v mistrovství světa silničních motocyklů. Po řadě testování a zkoušek s jezdci MotoGP je nová konstrukce zadní pneumatiky MICHELIN Power Sport Slick těsně před závodní premiéru seriálu Grand Prix.

Vývoj nové zadní pneumatiky řady MICHELIN Power Slick probíhal v laboratořích francouzského výrobce a loni poprvé pneumatiky testovali také samotní jezdci MotoGP během testovacích dnů v Barceloně, Brně a Misanu. Důležitou zkouškou byl test na okruhu Phillip Island, což je jeden z nejnáročnějších povrchů s ohledem na životnost pneumatik. Zatím poslední možnost vyzkoušet novou pneumatiku měli jezdci královské kubatury během listopadových testů ve Valencii a Jerezu.

Novou konstrukci pneumatik řady MICHELIN Power Sport Slick budou mít jezdci královské kubatury k dispozici v předsezonních testech na okruzích v Sepangu a katarském Losail. Premiéru v mistrovství světa pak tato řada absolvuje v rámci úvodního podniku sezony 2020 v Kataru.

„Po rozsáhlém a intenzivním programu testování jsem potěšení, že můžeme představit novou konstrukci zadní pneumatiky,“ prozradil Piero Taramasso z Michelin Motorsport. „Na poslední vývojové verzi jsme nějakou dobu pracovali a díky odezvy všech závodníků víme, že tato pneumatika bude u všech představovat zlepšení výkonu.“

„Již jsme o změnách informovali Dornu a IRTA plus jsme všem týmům a výrobcům odeslali kompletní specifikace a data, aby tak mohli nastavit své stroje a vytěžili tak z nové konstrukce zadní hladké pneumatiky maximum. Je to po dvou letech první změna u konstrukce zadní pneumatiky a důležitý pokrok ve vývoji naší řady MICHELIN Power Slick pro MotoGP.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist