Michelin mění nabídku pneumatik

Francouzský výrobce a jednotný dodavatel pneumatik pro MotoGP reaguje na sobotní incident poškození zadní pneumatiky u Desmosedici Scotta Reddinga tím, že stahuje obě směsi a v neděli týmům dodá extra speciální zadní pneumatiku. Na základě této změny má královská kubatura v neděli před warm upem ještě navíc jeden půlhodinový trénink.

Ve čtvrtém volném tréninku došlo k poškození zadní pneumatiky (střední směs) u Scotta Reddinga. Britský závodník naštěstí incident ustál a nehavaroval. Protože Michelin zatím nezjistil přesnou příčinu poškození, je z bezpečnostních důvodů stažena kompletní nabídka směsí zadních hladkých pneumatik pro Argentinu a nahrazena novou, proto tyto účely takzvaně extra speciální zadní pneumatikou. Každý jezdec bude mít v neděli čtyři tyto zadní pneumatiky.

Obě směsi střední a tvrdá se stahují z toho důvodu, protože jsou stejné konstrukce a vzhledem k tomu, že zatím není známa příčina selhání, je to jediné možné řešení. Nová pneumatika, která bude nasazena v neděli, je tužší konstrukce a tudíž bude lépe zvládat vysokou zátěž a teploty, nicméně vše na úkor časů na kolo.

Aby měli jezdci a týmy královské kubatury šanci se nové zadní pneumatice přizpůsobit, vedení závodu jim před sérii warm upů přidalo jeden třicetiminutový trénink (14:00 – 14:30hodin SEČ). Pak už vše pokračuje dle plánu. Navíc kvůli tomuto tréninku dostane každý jezdec k přídělu pneumatik jednu přední navíc.

AKTUALIZACE: Mimořádný trénink odvolán, protože v Argentině teď prší. Dilema nastane za situace, pokud by dráha do startu závodu oschla a jezdci by museli startovat s pneumatikou, kterou ještě nikdy nevyzkoušeli.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist