Michele Pirro nahradí zraněného Itala Petrucciho

Tým Octo Pramac Yakhnich dnes oficiálně potvrdil Michele Pirra do role náhradního jezdce za Danila Petrucciho, který v pondělí podstoupil opakovanou operaci dlaně pravé ruky. Testovací jezdec Michele Pirro bude v barvách satelitu Ducati až do doby Petrucciho návratu.

Italský závodník Danilo Petrucci si pádem v závěru testu na Phillip Islandu zlomil záprstní kůstky v dlani pravé ruky. Ty mu byly následně operovány a Ital podstoupil intenzivní fyzioterapii s cílem absolvovat zahajovací podnik sezony.

To se následně ukázalo jako špatná volba. Tlak při řízení motocyklu byl natolik silný, že některé ze sešroubovaných kostí nevydržely a Petrucci musel po třetím katarském tréninku z Grand Prix odstoupit. Bohužel byla nutná další operace, což nyní může znamenat ztrátu až čtyř úvodních velkých cen.

Vedení Octo Pramac Yakhnich zřejmě čekalo ohledně Petrucciho nahrazení na rozhodnutí Casey Stonera a tajně doufali, že Australan této příležitosti využije. Nestalo se tak a do akce byl povolán Michele Pirro, který měl v posledních dvou letech celkem dost práce nejen jako testovací jezdec Ducati, ale především jako náhradní jezdec nebo jezdec na divokou kartu MotoGP a WSBK.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist