Měsíc přestávky přišel šesti "marodům" opravdu vhod

Valentino Rossi, Dani Pedrosa, Alvaro Bautista, Cal Crutchlow, Loris Capirossi, Randy de Puinet - všem těmto šesti skvělým pilotům přišla měsíční závodní přestávka opravdu vhod! Někteří z nich byli na operacích menších či větších, jiní se zase snažili využít daného časového období k rehabilitaci předchozích zranění.

Celá 1/3 startujících MotoGP sezóny 2011 využila měsíční přestávky mezi Jerezem a Estorilem k rehabilitaci svých předchozích zranění. Začneme ex-mistrem světa Valentinem Rossim, který kromě problémů s novým motocyklem Ducati má stále ještě problémy s nedoléčeným, v listopadu operovaným levým ramenem: "Vale bude v Estorilu přibližně na 90% své maximálky", říká technický guru Jeremy Burgess.

Daleko těžší situace čeká v Estorilu na španělského továrního jezdce Suzuki Alvara Bautisty, který si v Kataru zlomil levou stehenní kost. Ten sice absolvoval začátkem tohoto týdne lékařský test, který mu dovolí nastoupit k zahájení tohoto závodního víkendu. Jestli ovšem pojede i závod, nedokáže dnes odhadnout ani jeho tým Rizla. Ba naopak, je připraven plán "B": Po závodě v Estorilu se stejně konají oficiální testy MotoGP a těch se pochopitelně zúčastní i testovací pilot Suzuki Nobuatsu Aoki. Ten bude dle týmového manažéra Paula Denninga připraven nastoupit jako náhradník i do závodu samotného. Termín ev. změny jezdce je v sobotu do 12.00 hodin.

Zdá se, že nejlépe na tom je, současný druhý jezdec průběžné tabulky MS Dani Pedrosa. Ten se podrobil hned 5. dubna v Barceloně úspěšné operaci zraněného levého ramene po pádu v Motegi 2010 a je dle posledních zpráv naprosto v pořádku. Vicemistr světa a tovární jezdec Hondy je připraven vyhrát konečně svůj letošní první závod a snížit tak dosavadní náskok vedoucího Jorge Lorenza, který je před Estorilem jen 9 bodů. 

"Pod nůž" se musel položit během tohoto měsíce i britský Rookie a jezdec satelitního týmu Yamaha Tech3 Cal Crutchlow a 7. dubna se na poliklinice v Modeně podrobil operaci pravé ruky, tedy především odstranění svalových potíží v souvislosti s nervovým zakončením a z toho vyplývajícího částečného znehybnění ruky. 


Problémy s ramenem má ale i nestor závodního pole Loris Capirossi ze satelitního týmu Pramac Ducati. Ten sice nebyl operován, ale při detailním zjištění bylo konstatováno, že dané bolesti vznikají v souvislosti problémů spojení šlach a svalů, ovšem není vyloučena ani nějaká menší zlomeninka, takže eventuální operace by se v případě italského veterána musela řešit až po Estorilu.  

Naproti tomu je už úplně bez problémů jeho týmový kolega Randy De Puniet , který si dal definitivně "do pořádku" své zraněné levé koleno z havárie na Sachsenringu 2010. Několik dní odpočinku a francouzský pilot je v dobré formě a pokusí se získat své první letošní body v nejvyšší motocyklové lize. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist