Melandri doporučuje Capirossimu odchod z MotoGP

Ital Marco Melandri doporučil svému krajanovi Lorisovi Capirossimu aby ukončil své závodění v MotoGP a přenechal místo mladším pilotům. Italský veterán ovšem reagoval hodně podrážděně.

Po skončení právě probíhající sezóny musí Marco Melandri u Gresiniho sbalit kufry a vyměnit šampionát MotoGP za WSBK. Italský ex-mistr světa dvěstěpadesátek a ex-vicemistr světa kubatury MotoGP si celou letošní sezónu stěžoval, že neměl k dispozici konkurence schopný závodní materiál a tak musel "kroužit" pouze na zadních pozicích. V superbicích ale plánuje nový start své kariéry a snad i bojovat o mistrovský titul.

A tak zatímco - stále ještě pilot týmu Gresini - vyvodil ze svých posledních výkonů správný důsledek, tak jeho italský krajan a veterán startovního pole Loris Capirossi chce závodit v MotoGP ještě další dva roky.

"Chci závodit ještě v nové éře MotoGP na motocyklech o objemu 1000 ccm v roce 2012. Proto musím vydržet závodit ještě 2 roky. Vím, že to nebude jednoduché, ale je to můj cíl. Občas prostě musíme zapomenout na to, jak jsme staří.", říká současný tovární pilot Suzuki, 37-letý Loris Capirossi, účastník 311 závodů Grand Prix, z toho 200 závodů v kubatuře MotoGP.

Jeho pokračování závodění v MotoGP v neoficiálním juniorském týmu Ducati - Pramac, vidí ale Melandri jako nedůstojné a radí  trojnásobnému mistru světa Capirossimu uvolnit místo pro mladé jezdce: "Nejlepší by bylo, kdyby jsi si při podpisu nové smlouvy nasadil černou masku, pak to bude bráno jako pouliční přepadení", řekl při tradiční vzpomínce na smrt Daijira Kata v roce 2003 "Dedikato" Melandri Capirossimu.

"Je to z Tvé strany pouze nezkrývaná závist. Jsi o 15 let mladší a přesto už musíš odejít do superbikového mistrovství světa, protože v MotoGP už pro Tebe žádné místo není", opáčil Melandrimu Loris Capirossi.




Ve skutečnosti je Melandri pouze o 9 let mladší než "Capirex", ale celou záležitost musíme pochopit v souvislosti s rokem 2007, kdy Capirossi musel uvolnit po skončení sezóny místo v továrním týmu Ducati právě Melandrimu. Zatímco Capirossiho poslední vítězství je už staré 3 roky (2007 v Motegi), tak Melandri naposled vyhrál v roce 2006 (Phillip Island).




Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist