Měl jsem velké štěstí, říká Aleix Espargaró

Jezdec tovární stáje Suzuki Aleix Espargaró si v Le Mans vedl dobře až do osudného pádu, který přišel ve třetím volném tréninku v sobotu dopoledne. Španěl měl štěstí, že si nic vážného neudělal, byl ale natolik otřesen, že nebylo snadné o pár hodin později bojovat o nejlepší pozice na startu. Espargaró přesto postoupil do druhé kvalifikace a v ní získal desátou příčku na startu, což byl vzhledem k okolnostem dobrý výsledek.

Všechno štěstí si Aleix Espargaró vybral v páté zatáčce okruhu Bugatti především v tom smyslu, že zůstal nezraněn, protože v samotném závodu jim už tolik pověstné štěstí nepřálo a španělský jezdec Suzuki musel odstoupit krátce poté, co odstartoval do závodu. Technické problémy spojky jsou nyní předmětem zkoumání techniků japonského výrobce. Pro Aleixe Espargara první nula sezony a průběžná devátá příčka.
„Samozřejmě, že jsem uplynulým víkendem zklamaný, protože když něco špatně začne, obvykle taky špatně skončí!“ uvedl v Le Mans Aleix Espargaró. „Menší pád jsem zaznamenal v pátek, mnohem větší pak v sobotu a i když jsem si nic nezlomil, necítil jsem se vůbec dobře. V neděli mě nakonec zastavila technická porucha. Dobře jsem odstartoval, ale téměř okamžitě jsem cítil, že motorka nefunguje jako obyčejně a nakonec jsem musel zajet hned do boxů, protože nebylo možné dokončit ani druhé kolo.

„Patrně tam byl problém u spojky, což teď technici důkladně prověří. Je to škoda, protože jsem se na GSX-RR cítil dobře. Měli jsme možná nejlepší nastavení od začátku sezony, ale nakonec se tento víkend nepovedl. V pondělí podstoupím v Barceloně další vyšetření ruky, která při intenzivnějším brzdění pořád dost bolí. Potřebujeme se ale dívat na to co bude a Mugello je z tohoto pohledu určitě pozitivní.“

K sobotní nehodě Aleix Espargaró závěrem dodal: „Myslím, že jsme měli velké štěstí. Nehoda to byla celkem dost drsná a měl jsem skutečně štěstí, že nedošlo k nějakým vážným zraněním.“

AKTUALIZACE: po vyšetření v Barceloně měl v úterý 19.5. 2015 ráno Aleix Espargaró podstoupit operaci postranních vazů prstního kloubu palce pravé ruky.
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist