Max Neukirchner do Moto2?

Současné velmi špatné výsledky Maxe Neukirchnera v závodech superbiků by pro něho mohly mít i jeden pozitivní dopad a sice přechod do závodů Grand Prix a to do třídy Moto2.

Němec Max Neukirchner je aktuálně v mistrovství světa superbiků až na místě 17. se ziskem pouhých 31 bodů. To je rozhodně málo, neboť jeho týmový kolega Jonathan Rea už jich nasbíral celkem 151. a je celkově třetí. 


Bezradný je i jeho týmový šéf Ronald Ten Kate: "Jasně, že se nacházíme v krizi. Je to frustrující. Dali jsme Maxovi k dispozici hodně různých nastavení, ale doposud jsme pro něho nenašli žádný základní setup a jsme od toho hodně vzdáleni. Max není schopen říci nám priority a co je vlastně hlavní problém. On musí říci, v jakém pořadí budeme problémy odstraňovat, i když já si pořád myslím, že je hodně rychlý pilot".


Z tohoto pohledu se dá celkem lehko usoudit, že závodní dny Maxe Neukirchnera u týmu Ten Kate Honda v superbikovém šampionátu jsou už sečteny.

Nabízí se ale možnost závodění v Moto2, neboť obchodní ředitel MZ Martin Wimmer se už vyjádřil k předběžným plánům na rok 2011: "Chceme si rozhodně ponechat Anthonyho Westa. K tomu bychom rádi přibrali jednoho německého jezdce. Moje pořadí je následovné: Max Neukirchner, Stefan Bradl (ten má ale jak známo úplně jiné plány - pozn. redakce), Jonas Folger nebo Arno Tode. Přitom nechci ani od týmu Kiefer či od týmu Heidolf přetáhnout žádného jezdce, neboť oba týmy se k nám v našich nejtěžších dobách zachovali extrémně přátelsky a hodně nám pomohli. Jistě, že takovou volbu musím ještě předtím prodiskutovat s Ralfem Waldmannem. Max by byla pro nás ideální volba, on totiž bydlí necelých 20 minut od továrny. Dokonce jsme už nezávazně hovořili o jeho startu na "wild card", ovšem z toho asi nic nebude, neboť Max má momentálně u svého týmu sám hodně problémů s nastavením motorky". 
 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist